Halas burger

Borítókép: Halas burger Forrás: Vígh Alexandra

Hozzávalók 4 főre:

  • szelet friss tőkehalfilé
  • 4 házi hamburgerzsemle vagy ciabatta
  • 1 kis pohár tejföl
  • édes csiliszósz
  • rukkola
  • 1 kisebb kígyóuborka
  • só, bors
  • 2 evőkanál extraszűz
  • olívaolaj

Elkészítés:

1. A tejfölhöz adj ízlés szerint édes csiliszószt, keverd simára. A kígyóuborkát vágd nagyon vékony szeletekre, sózd meg. A halat mosd meg, szárítsd le, sózd és borsozd.

2. Az olívaolajat hevítsd fel egy serpenyőben, oldalanként 4-5 perc alatt süsd meg benne a halszeleteket.

3. A zsemléket vágd félbe, száraz serpenyőben pirítsd meg a vágott felüket. Kend meg a csilis tejföllel, pakolj rá rukkolát, kész halszeleteket, a tetejére rakj uborkát, végül fedd le a bucik tetejével.