Halas burger

Hozzávalók 4 főre:
- szelet friss tőkehalfilé
- 4 házi hamburgerzsemle vagy ciabatta
- 1 kis pohár tejföl
- édes csiliszósz
- rukkola
- 1 kisebb kígyóuborka
- só, bors
- 2 evőkanál extraszűz
- olívaolaj
Elkészítés:
1. A tejfölhöz adj ízlés szerint édes csiliszószt, keverd simára. A kígyóuborkát vágd nagyon vékony szeletekre, sózd meg. A halat mosd meg, szárítsd le, sózd és borsozd.
2. Az olívaolajat hevítsd fel egy serpenyőben, oldalanként 4-5 perc alatt süsd meg benne a halszeleteket.
3. A zsemléket vágd félbe, száraz serpenyőben pirítsd meg a vágott felüket. Kend meg a csilis tejföllel, pakolj rá rukkolát, kész halszeleteket, a tetejére rakj uborkát, végül fedd le a bucik tetejével.