Gyömbéres húsgombócok mangószósszal

Borítókép: Gyömbéres húsgombócok mangószósszal
Jó kis vendégváró recept keleti beütéssel.

Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók (24 gombóchoz):
•60deka csirkemellfilé
•1 tojás
•2 evőkanál sózott liszt + egy kicsi a meghintéshez
•2evőkanál frissen reszelt gyömbér
•egy marékkorianderlevél
•mogyoróolaj

A mangószószhoz:
•10 deka mangócsatni
•2evőkanál világos szójaszósz
•1 evőkanál reszelt gyömbér
•1 evőkanál édes csiliszósz

1. A csirkemellet kockázd fel és a robotgép pulzáló üzemmódjában aprítsd fel finomra. Kanalazd át egy tálba, add hozzá a tojást, a lisztet, a gyömbért és a felaprított korianderleveleket (néhányat tegyél félre a tálaláshoz). Sózd meg.

2. Vizes kézzel gyúrd össze, aztán formálj a keverékből diónyi gombócokat, rakd szét egy tálcán, óvatosan hintsd meg liszttel.

3.Önts egy serpenyőbe kábé egy centi magasan olajat, forrósítsd fel, de úgy, hogy még ne füstöljön. Süsd meg benne a csirkegombócokat, folyamatosan forgatva, 3-4 perc alatt, hogy szép barnák legyenek és a belsejük is átsüljön. Szűrőkanállal szedd ki papírtörlőre.

4. A mártáshoz keverd össze a csatnit, a szójaszószt, a reszelt gyömbért és a csiliszószt. Kínai porcelánkanalakba csöppents egy kicsit a mártásból, pottyants bele egy-egy húsgombócot, atetejére is spriccelj a szószból és díszítsd korianderlevelekkel.

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Louise Lister / acpsyndication.com