Ínycsiklandó desszertvariációk, amit a grillrácson is elkészíthetsz
Igen, jól hallottad, desszertek! Grillen mindent meg lehet sütni, még édességeket is, ráadásul meglepően sok dolog kerülhet ám a grillrácsra. Mehetnek rá gyümölcsök, fánkok, de akár egy finom muffin is. A lényeg, hogy képben legyél: mit, hogyan és mennyi ideig kell a tűzön hagynod ahhoz, hogy tökéletes nassolnivaló váljon belőle.
Gyümölcsös desszertek a grillrácsról
A legegyszerűbb és legegészségesebb grill desszertek természetesen a gyümölcsök, amikből érdemes nem túl lédús egyedeket választani, mint például az alma, ananász, körte, sárgadinnye vagy akár barack. Ezeket méretüktől függően fektetheted simán a rácsra, vagy felszúrhatod nyársra, de teheted alufóliába is - igaz így sokkal inkább párolódnak, mint sülnek.
Nagyon jól állnak a gyümölcsöknek a fűszerek, mint a fahéj és szegfűszeg, és persze bátran édesítheted is őket barna cukorral vagy mézzel. Ha a grillezett gyümölcsöket tálaláskor megszórod aprított friss fűszernövényekkel és valamilyen ropogós elemmel, mint a kekszmorzsa, granola, vagy pirított olajos magvak, és még fagylaltot is tálalsz melléjük, tökéletes desszertet varázsolhatsz 10-15 perc leforgása alatt.
Édes tészták
Ha valami komolyabb, szénhidrátdús desszertre vágynál, tekerj fel kelt tésztát (ez lehet mirelit is) egy nyársra, ha megsült, forgasd bele olvasztott vajba és fahéjas porcukorba. Mind a tíz ujjad megnyalod majd, nekem elhiheted.
Ahogyan a sütőben, úgy a rácson is megsüthetsz számtalan süteményt, a kekszektől a grillezett fánkon át egészen a muffinokig.