Gombasaláta pirítóson

Ez az egyszerű szendvicsrecept bármilyen alkalomra szuper: vacsorára, vendégséghez, zsúrhoz.
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók:
•1 kiló vegyes gomba
•20 deka vaj
•3 gerezd fokhagyma
•1 nagy vöröshagyma
•só •bors
•3 teáskanál szárított tárkony
•fél deci balzsamecet
1. A gombát tisztítsd meg és vágd vékony szeletekre. A vajat olvaszd fel a serpenyőben és párold az apróra vágott vöröshagymát pár percig, majd add hozzá a gombát.
2. Keverd hozzá a zúzott fokhagymát és a tárkonyt. Pirítsd meg a gombát és sózd-borsozd ízlés szerint.
3. Hagyd teljesen kihűlni, majd locsold meg balzsamecettel és tálald salátalevélen, pirítóssal körítve.
Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika