JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Gojis-pisztáciás fudge Stahl Judittól

Borítókép: Gojis-pisztáciás fudge Stahl Judittól Forrás: Körmendi Imre
Mintha nem is mentes lenne...

Nálatok mit kell száműzni a desszertek hozzávalói közül? A lisztet? A tejet, a tejszínt, a túrót? Vagy épp a tojást? Stahl Judit Mentes édességek könyvéből válogattunk néhány csodás finomságot, egyik-másik a karácsonyi menüben is sikert arathat. Mai ajánlatunk:

GOJIS-PISZTÁCIÁS FUDGE

gluténmentes, tojásmentes, sütés nélküli.

Egyszerűen kivitelezhető bonbon, kézügyességre nincs szükség hozzá. Tökéletes karácsonykor konyhai ajándéknak, akár a nagy, végső hajrában is, mert expressz tempóban összeállítható. A piros goji bogyó és a zöld pisztácia nem csupán a szépségéhez járul hozzá, hanem mindkettő egészséges hozzávaló. A savanykás goji bogyó béta-karotinban és C-vitaminban gazdag – ugyanakkor egyikből sincs benne nagyobb mennyiség, mint más, mostanában kevésbé reklámozott bogyókban –, a klorofilltól zöld, édeskés ízű pisztácia a telítetlen zsírsavak és a B6-vitamin miatt érdemel jópontokat. De félreértés ne essék, ez az édesség messze nem lesz receptköteles. Csupán a goji és a pisztácia miatt egy kicsit kevesebb lelkiismeret-furdalással lehet enni.

  • 3 dkg aszalt goji bogyó
  • 3 dkg tisztított natúr pisztácia
  • 20 dkg gluténmentes fehér csokoládé
  • 15 dkg cukrozott sűrített tej
  • ¼ teáskanál só
  1. Folpakkal kibélelünk egy 12×12 cm-es műanyag dobozt úgy, hogy a fólia túllógjon a szélein.
  2. A goji bogyót és a pisztáciát apróra vágva magunk mellé készítjük.
  3. A fehér csokoládét darabkákra törjük, és a sűrített tejjel együtt gőz fölött összeolvasztjuk. Levesszük a gőzről, majd elvegyítjük benne a sót, a goji bogyót és a pisztáciát.
  4. A masszát elsimítjuk az előkészített dobozban. Ezután a dobozt párszor odaütögetjük a konyhapulthoz, hogy egyenletesen szétterüljön benne.
  5. A masszát 1 éjszaka alatt megdermesztjük a hűtőben. Másnap a túllógó fólia segítségével kiemeljük a dobozból, és 25 db kis kockára vágjuk. Konyhai ajándék úgy lesz belőle, hogy egyenként celofánba tekerjük a kockákat, majd bezacskózzuk. Több hétig eláll a hűtőben.

25 db lesz belőle.

Még több glutén- laktóz és húsmentes recept az Éva Mentes Receptjei digitális kiadványában.

Egy magazin tele receptekkel – gluténmentestől a vegánig – és tartalmas gondolatokkal azoknak, akik tudatosan étkeznek, de azoknak is, akik számára a "mentesség" már életforma.

Éva Mentes magazin (digitális verzió)

Éva Mentes magazin (digitális verzió)

 

 

 

745 Ft

995 Ft