Frittata tojás nélkül – miért is ne?

Borítókép: Frittata tojás nélkül – miért is ne? Forrás: flickr/Steve Johnson
Nem kell mindig húst és egyéb állati eredetű ételeket enni. Ezzel a bolygónk egészsége mellett a saját egészségedért is tehetsz valamit. Igazi win-win helyzet, ha ezt ráadásul olyan finom ételekkel teszed, mint ez a frittata.

A frittata az egyik legjobb fogás, amit nyáron vacsorára vagy reggelire ehetsz. Ha salátát kínálsz mellé, akár ebédként is megállja a helyét. A quinoában található fehérjétől és a leveles zöldségekben található vastól még extra lendületet is kapsz.

Vegán quinoa fritta

Hozzávalók (4 adagra)

  • 3 ek. extraszűz olívaolaj
  • 150 g gomba (felaprítva)
  • 1 hagyma (felaprítva)
  • 1 piros paprika (felaprítva)
  • 3 gerezd fokhagyma (felaprítva)
  • 250g felkáposzta vagy spenót (leszárazva, felaprítva)
  • 1 csészényi csicseriborsó liszt
  • tengeri só
  • frissen őrölt fekete bors
  • ½ csészényi előfőzött quinoa
  • 1 marék petrezselyem (felaprítva)
  • Opcionális: vegyes zöld saláta a tálaláshoz

Elkészítése

  1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra, majd bélelj ki egy kisméretű kerek tepsit sütőpapírral.

  2. Egy serpenyőben hevíts olajat, add hozzá a gombát, a hagymát, fűszerezd borssal és párold 5 percig.

  3. Ezután mehet bele a fokhagyma, a kelkáposzta és/vagy spenót. Várj újabb pár percet míg összeesnek a leveles zöldek, majd zárd el alatta a hőt.

  4. Egy tálban keverd össze a csicseriborsó lisztet, a maradék olívaolajat, 1,5 csészényi vizet, sózd, borsozd, majd add hozzá megpárolt zöldségeket, a quinoát, a petrezselymet és keverd össze.

  5. Öntsd át a keveréket a kibélelt tepsibe, majd süsd 18-20 percen keresztül.

  6. Miután kivetted a sütőből, hagyd állni legalább 5 percig mielőtt felszeletelnéd.

  7. Tálald kevert salátával.

Forrás: popsugar

Pazar torták és egyéb édességek, amikről meg nem mondanád, hogy egytől egyig vegánok