Forró csokis, tejmentes tojáslikőr, ami a napod fénypontja lesz

Nyami, végre egy forró csokoládé, amit laktózérzékenyek is megkóstolhatnak.
Ez a cikk az Éva egy korábbi számában jelent meg először.
Hozzávalók 8 főre:
2 l cukrozatlan kókusztej
3 púpos ek natúr kakaópor
20 dkg kókuszvirágcukor
16 tojás sárgája
2 ek vaníliaesszencia
3 dl sötét rum
díszítésnek őrölt fahéj
Forrald fel a kókusztejet a kakaóporral és a cukorral. Közben verd habosra a tojássárgáját a vaníliaesszenciával, majd fokozatosan dolgozd hozzá a rumot. Az így kapott alaphoz folyamatos keverés mellett lassan, hogy a tojást össze ne rántsa, csorgasd hozzá a felforralt kókusztejet. Végül a forró tojáslikőrt töltsd bögrékbe, szórd meg őrölt fahéjjal és díszítsd az italt egy látványos, ünnepi szívószállal.

Forrás: Bezzegh Éva