Fasírt panko morzsában

Borítókép: Fasírt panko morzsában
Delikáteszben kapható panko morzsával egészségesebb, de nem kevésbé finom fasírtot készíthetsz a hagyományosnál, 25 perc alatt!

Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 10 perc
Hozzávalók (10 fasírthoz):

•40 deka darált sertéshús
•1 vöröshagyma
•2 gerezd fokhagyma
•1teáskanál petrezselyem
•1 mokkáskanál pirospaprika
•só •bors
•4 evőkanál panko morzsa
+ még egy kicsi a panírhoz

1. A vöröshagymát és afokhagymát vágd apróra, vagy még jobb, ha finomra reszeled.

2. Egy evőkanál olajon párold pár percig ahagymákat, majd hagyd kihűlni.

3. Keverd a petrezselymet, a paprikát, a4 evőkanál panko morzsát (delikáteszekben kapható) és apárolt hagymát a húshoz. Alaposan gyúrd össze és ízlés szerint sózd, borsozd.

4. Formázz fasírtokat a masszából és forgasd panko morzsába. Forró olajban, közepes hőfokon süsd őket barnára.

Szöveg és fotó:Studer-Tüske Veronika