Farsangi recept: Forgácsfánk
Forrás: Studer-Tüske Veronika
Mert fánkreceptből sosem elég!
Imádod a fánkot, de szeretnél valami újat kipróbálni? Készíts forgácsfánkot farsangra!
Hozzávalók:
40 deka liszt
5 tojássárgája
1 evőkanál cukor
2-3 evőkanál tejföl
csipet só
olaj a sütéshez
porcukor
Forrás: Studer-Tüske Veronika
1. Alaposan gyúrd össze a lisztet, a tojást, a sót és annyi tejfölt, hogy rugalmas (de nem ragadós) tésztát kapj. Pihentesd 30 percet.
2. Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát nagyon vékonyra (kábé 1,5-2 mm). Vágd a tésztát téglalapokra (tetszőleges nagyságúra).
3. Bő, forró olajban süsd aranysárgára.
4. Csepegtesd le és szórd meg porcukorral, esetleg csurgass rá mézet.