Lecsó mint diétás étel? Hogy is van ez?
A runnersworld.hu cikke.
Szerencsére már a vadul diétázók között is terjed, hogy a fogyókúra egyáltalán nem csak csirkéből, halból, rizsből és salátákból áll - bár ezeknek is megvan a maga szépsége. Abszolút hatékony mind az életmód, mind a fogyás tekintetében, ha az összetevőkre figyelsz, variálsz, hiszen némi kreativitással és utánaolvasással az egyébként cseppet sem karcsúsító fogások is simán ehetők - bármikor.
Persze a mértékletesség a kulcs mindenben: ha kedved támad falatozni a nagyi kolbászos, tojásos lecsójából egy kis fehér kenyérrel, tedd azt: ha a hét nagy részén odafigyelsz az adagokra és a tápanyagbevitelre, akkor egy-egy ilyen fogástól biztosan nem dől össze a világ.
Bevallom, igazi lecsóőrült vagyok, de a klasszikus verziót már nem szívesen eszem meg. Nem vagyok vega, de próbálok minél kevesbeb húst enni, és azokból is a soványabb verziókat választani. A virsli és kolbászféléket kerülöm, amennyire lehet, ezért az én lecsómban nincs egy gramm hús sem. Viszont így is tud tápláló lenni, isteni finom, és ha egy nagyobb adagot főzök belőle - ami előkészületekkel maximum 15 perc - akkor napokig tökéletes ebéd lesz számomra.
Ha tudom, hogy kevesebb volt a fehérjebevitelem, akkor sütök hozzá egy csirkemellet vagy egy pár kocka tofut, főzök hozzá bulgurt vagy quinoát, és máris egy mennyei egytálételt kaptam.
Az alap lecsómat viszont jó idege már babbal készítem: ha van időm, beáztatom előző nap, de sokszor a konzerv mellett teszem le a voksomat. A hüvelyesek remek fehérje és rostforrások, gazdagok vitaminokban és ásványi anyagokban, és a lecsóhoz is mesésen passzolnak. És amikkel még variálok, azok a fűszerek!
A receptért kattints a linkre!