#ÉviAzÉván - egy kicsit gyümölcskenyér, egy kicsit mézeskalács; de leginkább kuglóf

Borítókép: #ÉviAzÉván - egy kicsit gyümölcskenyér, egy kicsit mézeskalács; de leginkább kuglóf
Különleges kuglófot hozott nekünk most Halász Évi, az #ÉviazÉván rovatban.

Ez a kis édesség a gyümölcskenyér, a mézeskalács és a kuglóf ötvözete. Mézeskalács sütéshez nem volt kedvem, de az ízvilágát annyira kedvelem, hogy kellett valami, ami helyettesíteni tudja. A recepttel nem sokat kísérleteztem, szinte elsőre olyan lett, mint amilyennek megálmodtam, remélem másnak is annyira ízlik majd, mint nekem. Kombinálhatjuk különféle hozzávalókkal, csak a fantáziánk szabhat határt.

Hozzávalók:

2 tojás

3 evőkanál méz+ízlés szerint édesítő

10 dkg zabliszt

10 dkg tönkölyliszt

1 evőkanál holland kakaópor

1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

1-2 dl tej

1 zacskó sütőpor

10 dkg cukrozatlan aszalt sárgabarack

5 dkg cukormentes étcsokoládé

10 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:

Robotgép segítségével kikeverjük a tojásokat a mézzel. A sütőporral elkevert lisztet, a kakaóport, a fűszereket és a többi hozzávalónkat is belekeverjük, ezt már érdemes egy fakanál segítségével kézzel megtenni. Ezután a tejet is hozzáadjuk,ha szükséges tehetünk még bele. Kivajazott kuglófformában 180 fokon, légkeveréses fokozaton tűpróbáig sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!