
#ÉviAzÉván - Egészséges, cukormentes amerikai palacsinta, aminek lehetetlen ellenállni
Abban szerintem megegyezhetünk, hogy egy lustázós hétvégi reggeli egyik legnépszerűbb kiegészítője az amerikai palacsinta. Rengeteg fajtát próbáltam már én is életem során, különféle szószokkal, extrém hozzávalókkal. Ám a mostani recept alapján készült lett az aktuális kedvencem. Krémes, puha, olvad a szádban,ráadásul habkönnyű- remélem nektek is annyira fog ízleni, mint nekem. Nem szükséges hozzá sok hozzávaló, és a mascarpone helyett sima krémsajttal is tudod helyettesíteni.
Hozzávalók:
2 tojás
100 gramm light mascarpone
150 ml rizstej (vagy bármilyen tej)
200 g tönköly-vagy zabliszt
2 tk sütőpor
2 ek. eritrit
1 tk. vanília aroma
Elkészítés: Először a tojásokat egy mélyebb tálban elkeverjük az eritrittel és a vaníliával. Ezután hozzáadjuk a mascarponét és a rizstejet, egynemű masszává keverjük. Miután ez megtörtént, kis adagokban hozzákeverjük a lisztet és sütőport és addig dolgozzuk, amíg sima nem lesz a massza. Palacsintasütőben, kis olívaolajon kisütjük őket.
Kattints és rendeld meg Évi receptkönyvét!
További, mentes palacsintareceptekért pedig lapozz bele Galériánkba!
