#ÉviAzÉván - Egészséges, cukormentes amerikai palacsinta, aminek lehetetlen ellenállni

Borítókép: #ÉviAzÉván - Egészséges, cukormentes amerikai palacsinta, aminek lehetetlen ellenállni Forrás: Halász Évi
Ragadd meg az alkalmat és kényeztesd a családot - magadat is beleértve - ezzel a puha, habkönnyű palacsintával. Évi mindenmentes receptjeit minden pénteken megtalálod itt, az ÉvaMagazin.hu-n.

Abban szerintem megegyezhetünk, hogy egy lustázós hétvégi reggeli egyik legnépszerűbb kiegészítője az amerikai palacsinta. Rengeteg fajtát próbáltam már én is életem során, különféle szószokkal, extrém hozzávalókkal. Ám a mostani recept alapján készült lett az aktuális kedvencem. Krémes, puha, olvad a szádban,ráadásul habkönnyű- remélem nektek is annyira fog ízleni, mint nekem. Nem szükséges hozzá sok hozzávaló, és a mascarpone helyett sima krémsajttal is tudod helyettesíteni.

Hozzávalók:

2 tojás
100 gramm light mascarpone
150 ml rizstej (vagy bármilyen tej)
200 g tönköly-vagy zabliszt
2 tk sütőpor
2 ek. eritrit
1 tk. vanília aroma

Elkészítés: Először a tojásokat egy mélyebb tálban elkeverjük az eritrittel és a vaníliával. Ezután hozzáadjuk a mascarponét és a rizstejet, egynemű masszává keverjük. Miután ez megtörtént, kis adagokban hozzákeverjük a lisztet és sütőport és addig dolgozzuk, amíg sima nem lesz a massza. Palacsintasütőben, kis olívaolajon kisütjük őket.


Kattints és rendeld meg Évi receptkönyvét!

További, mentes palacsintareceptekért pedig lapozz bele Galériánkba!