#ÉviAzÉván - Cukormentes meggyes-mascarponés tekercs

Borítókép: #ÉviAzÉván - Cukormentes meggyes-mascarponés tekercs Forrás: Halász Évi
Tökéletes reform desszert a hétvégére!

Amiben mascarpone van, az nem lehet rossz véleményem szerint, nagyon sokan szeretik ezt a fajta olasz krémsajtot. Mivel elég magas a zsírtartalma, ha tehetjük vásárláskor válasszunk inkább light verziót. Az egyik kedvenc desszert receptemet szeretném megosztani veletek, aminek az elkészítése egyáltalán nem bonyolult. Meggy helyett lehet használni más apróbb gyümölcsöt is, vagy esetleg idény gyümölcsöket, csak a képzeletünk szabhat határt. :)

Hozzávalók a tésztához:

  • 10 dkg teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál eritrit
  • 1 tk. vanília aroma
  • 3 evőkanál meleg víz
  • 4 db tojás

Hozzávalók a krémhez:

  • 250 gramm light mascarpone
  • 2 evőkanál zsírszegény tejföl
  • 1 tk vanília aroma
  • 3 evőkanál eritrit
  • Ízlés szerint meggy

Elkészítés:

Először nekilátunk a tészta elkészítésének. A tojásokat és a cukrot elkezdjük felverni egy robotgép segítségével, majd hozzáadjuk a meleg vizet. Ezután még egy keveset dolgoztassuk a gépet. A lényeg, hogy jól felhabosodjon a keverékünk.

A zabliszthez hozzáadjuk a kakaót, majd az eritrites-tojásos krémünkhöz keverjük, beletesszük a vaníliát is. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 13-15 percig sütjük. Miután kivettük a sütőből a tésztát és levettük róla a sütőpapírt, még melegen felcsavarjuk egy konyharuha segítségével. Mikor már teljesen kihűlt, akkor kenjük rá a krémet.

A krémhez a mascarponét összekeverjük a tejföllel, eritrittel és a vaníliával, majd a meggyet is hozzákeverjük. Rákenjük a piskótára majd felcsavarjuk. Személy szerint én alufóliába tekertem, és egy éjszakára a hűtőbe raktam "pihenni". Másnap könnyedén lehetett vágni.

Mindenképp készítsétek el, nem fogjátok megbánni! Jó étvágyat kívánok hozzá! :)