Borítókép: #ÉviAzÉván - Almás-mákos-meggyes torta Forrás: anyakentisfitten.blog.hu

#ÉviAzÉván - Almás-mákos-meggyes torta

Beköszöntött az ősz, vele az almaszezon és Halász Évi is, aki egy almás-mákos-meggyes torta elkészítésébe avat be minket. Évi mindenmentes receptjeit mostantól minden pénteken megtalálod itt, az ÉvaMagazin.hu-n.

Almás-mákos-meggyes torta

Beköszöntött az ősz, kezdődik az almaszezon. Én személy szerint nagyon szeretem az almás süteményeket, és ezt a desszertet kezdő háziasszonyok is könnyedén elkészíthetik. Remélem ti is annyira fogjátok szeretni, mint én.

Hozzávalók a tortához:

  • 2 db nagyobb méretű édes alma
  • 25-26 dkg meggy (attól függ mennyi levet eresztett az alma)
  • 10 dkg mák
  • 5 db tojás
  • fél kk. szódabikarbóna
  • 1 csipet fahéj
  • 50 gramm eritrit

Hozzávalók a tortahabhoz:

  • 2 db tojásfehérje
  • 50 gramm eritrit

Elkészítés:

Az öt darab tojás fehérjét külön tálban felverjük az eritrittel. Az almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzákeverjük a meggyet, a mákot, a szódabikarbónát és a fahéjat. A tojások sárgáját is a masszához keverjük. Végül a felvert tojáshabot is hozzáadjuk. Egy kapcsos tortaformába simítjuk a "krémet", majd előmelegített sütőben 180 fokon, légkeveréses fokozaton 25 percig sütjük. Közben a torta habjához felverjük a maradék tojásfehérjét az eritrittel, rásimítjuk a már megsült tortánkra és újra betesszük a sütőbe. Addig sütjük, amíg egy kicsit meg nem sárgult a tojáshab a sütemény tetején. (Ez kb. 5-8 perc.)

Jó étvágyat kívánok hozzá!