Könnyen elkészíthető heti menüterv az egész családnak, rohanós hétköznapokra

Borítókép: Könnyen elkészíthető heti menüterv az egész családnak, rohanós hétköznapokra Forrás: Canva (bit245)
Véget értek a nyári szabadságok, megnyitották kapuikat a bölcsődék, az óvodák, az iskolák, beindulnak a dolgos hétköznapok. De ki, mikor és mit fog enni? Segítünk! Végigvettük a hét napjait, elkészítettünk egy menüsort, amit aztán minden kedves Olvasó a saját életéhez, életmódjához tud igazítani.

A szeptember a legtöbbünk számára egy újrakezdés. Mintha a nyár után megnyomnánk a reset gombot: új ritmust veszünk fel, új szokásokat alakítunk ki, új rutint vezetünk be az életünkbe. A forró nyüzsgő nyári napok után beköszöntenek a dolgos hétköznapok; véget ér a szabadság, elkezdődik újra a bölcsőde, óvoda, iskola. Mi felnőttek pedig próbáljuk megtalálni az egyensúlyt.

Egyensúlyt az étkezésben is. Reggel a család minden tagja szétszéled, és – jó esetben – majd este találkozunk a vacsoraasztalnál. De addig ki mit eszik? Ki és mikor főz? Hogy alakítunk ki egy komplex, tápanyagokban és vitaminokban gazdag menüsort?

Ebben szeretnénk segítséget nyújtani ezzel a cikkünkkel. Végigvettük a hét napjait, elkészítettünk egy menüsort, amit aztán mindenki a saját életéhez, életmódjához tud igazítani.

Forrás: Zewa
Kattints a képre és fedezz fel nagyszerű recepteket az egész család számára!

Reggeli:

Az immunrendszerünk sose lehet elég erős vagy edzett. Így minden extra segítség jól jön. Készítsük el a saját immunerősítőnket otthon csupa természetes alapanyagból! Földi Barka kolléganőnk egy korábbi cikkében hozott egy immun SHOT receptet, ami nagyon könnyedén, 5 összetevőből elkészíthető.

Az immun shot tökéletes kiegészítője lehet a házi granola, ami előre elkészíthető, és légmentes üvegbe zárva több hétig is eláll. Joghurttal és gyümölccsel teljesértékű napindító étkezés lesz.

Tipp: Jobban indul a nap, ha a reggel egy családi program. Üljük körbe együtt az asztalt, a reggeli készítésben is kiveheti mindenki a részét! Amíg apa a citrusokat csavarja, addig a legkisebb gyerkőc egy papírtörlő segítségével takarítja a konyhapultról a lefolyó gyümölcslét, anya a reggeli többi részét készíti, a nagyobb gyerkőcök teríthetnek.

Az ÉVA szerkesztőségében sokszor osztunk meg egymással háztartási túlélő tippeket a rohanó hétköznapokra, amikor szinte semmire sincs idő. Az egyik kolléganőnk ajánlotta a Zewa Wisch&Weg Extra Long Design és a Zewa Prémium háztartási papírtörlőt ami azóta mindannyiunk nagy kedvencévé vált, mert bárhol, bármikor bevethető és szinte bármilyen szennyeződést, nedvességet pillanatok alatt el lehet tüntetni vele, tényleg egyetlen kézmozdulattal. A kiemelkedő nedvszívóképességű, erős, dombornyomott tekercsek szétfoszlás nélkül nedvesíthetők - imádjuk ezért-, ráadásul ki is csavarhatók a többszöri használatért, és kiemelkedően dörzsölésállók - nem morzsálódnak szét- a hatékonyabb tisztításért.

Tízórai:

Tízóraira egy olyan szuper gyümölcsös pitét ajánlunk, ami 35 perc alatt elkészül, így akár előző nap is megsüthető. Évszak és kedv szerint díszíthető kedvenc gyümölcseinkkel.

Ebéd:

Wokban sült zöldségek, amit akár sült csirkével, akár tofuval is felturbózhatunk.

Uzsonna:

Keksz gyümölccsel. A Zewa oldalán találtunk egy nagyon gyorsan elkészíthető, alacsony kalóriatartalmú keksz receptet. Gyümölccsel kiegészítve tökéletes uzsonna lehet.

Vacsora:

Grillezett édesburgonya avokádóval. 30 perc alatt elkészül ez az egészséges színpompás vacsora.

Nézd meg a galériánkat, ahol a hét további hat napjára további ötleteket mutatunk reggelire, tízóraira, ebédre, uzsonnára és vacsorára is.

Kattints a képre és tudj meg többet!