Csirkés-kesudiós saláta
Hozzávalók:
•5 deka rukola
• 2 paradicsom
• fél fej édes hagyma (lila hagyma) vékonyan felkarikázva
• 1 db csirkemellfilé
• fél csésze kesudió (sótlan mogyoró is lehet)
• 5 deka kecskesajt/juhsajt/feta.
Pác a csirkemellhez:
•3 evőkanál natúr joghurt
• 1-1 evőkanál szójaszósz és extra szűz olívaolaj
• 1-1 teáskanál mustár és szárnyas fűszerkeverék (só- és adalékanyag-mentes!)
Dresszing:
•2-2 teáskanál magos mustár és méz/juharszirup
• 3 teáskanál almaecet
• 3 evőkanál olívaolaj
A csirkemellet vágd vékony csíkokra, keverd össze a pácot és forgasd bele acsirkecsíkokat. Serpenyőben hevíts fel 1 evőkanál olívaolajat, dobd rá abepácolt csirkét és süsd meg. Amíg hűl ahús, keverd össze a dresszinget, kockázd fel a paradicsomot. Salátástálban keverd össze a saláta hozzávalóit és locsold meg az öntettel.
Recept és fotó: Studer-Tüske Veronika