Csészében sült szilvás-kókuszos süti
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók (6 adaghoz):
•80 deka szilva
•8deka kristálycukor
•8 deka liszt
•10 deka lágy barna cukor
•5deka kókuszreszelék
•8 deka vaj
1. Forrósítsd fel a sütőt 180 fokra.
2. Felezd el, magozd ki és szeleteld fel a szilvákat. Egy nagy tálban szórd meg a kristálycukorral, forgasd össze alaposan és hagyd állni 10 percig.
3. Közben a barna cukrot, a lisztet és a kókuszreszeléket keverd össze egy másik tálban és vagdosd bele a vajat.
4.Még egyszer forgasd össze a szilvát, mielőtt 6 tűzálló tálkába szétosztod. Kanalazd rá a morzsás keveréket is, helyezd el őket egy sütőlapon.
5. Süsd 30 percig, hogy a szilvalé bugyborékolni kezdjen a felszínén.
6.Forrón tálald, tejszínhabbal, fagyival vagy vaníliaöntettel.
Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: John Paul urizar/acpsyndication.com