Csészében sült szilvás-kókuszos süti

Borítókép: Csészében sült szilvás-kókuszos süti
Annyira finom, és annyira nem igényel nagy gyakorlatot, hogy teljesen amatőr konyhatündéreknek is ajánljuk!

Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók (6 adaghoz):
•80 deka szilva
•8deka kristálycukor
•8 deka liszt
•10 deka lágy barna cukor
•5deka kókuszreszelék
•8 deka vaj

1. Forrósítsd fel a sütőt 180 fokra.

2. Felezd el, magozd ki és szeleteld fel a szilvákat. Egy nagy tálban szórd meg a kristálycukorral, forgasd össze alaposan és hagyd állni 10 percig.

3. Közben a barna cukrot, a lisztet és a kókuszreszeléket keverd össze egy másik tálban és vagdosd bele a vajat.

4.Még egyszer forgasd össze a szilvát, mielőtt 6 tűzálló tálkába szétosztod. Kanalazd rá a morzsás keveréket is, helyezd el őket egy sütőlapon.

5. Süsd 30 percig, hogy a szilvalé bugyborékolni kezdjen a felszínén.

6.Forrón tálald, tejszínhabbal, fagyival vagy vaníliaöntettel.

Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: John Paul urizar/acpsyndication.com