Farsangi tipp: Churros

Borítókép: Farsangi tipp: Churros Forrás: Studer-Tüske Veronika
Ez a fánkhoz hasonló különlegesség pont olyan finom, mint ahogy kinéz!

Fánk? Nem egészen, de majdnem: churros! Olvasztott csokival az igazi!

Hozzávalók:
2,5 deci víz
8 deka vaj
1 teáskanál vaníliás cukor
15 deka liszt
3 tojás
csipet só
1 teáskanál fahéj
8 deka porcukor

churros,fánk,farsang,recept
Forrás: Studer-Tüske Veronika

1. Egy edénybe öntsd bele a vizet, add hozzá a vajat, a cukrot és a sót, majd forrald össze.
2. Vedd le a tűzről az edényt, add hozzá a lisztet és azonnal keverd el.
3. Ha a tészta összeállt egy gombócba, akkor készen van.
4. Hagyd 10 percet hűlni, majd add hozzá a tojásokat egyesével és fakanállal alaposan keverd el.
5. Töltsd a tésztát habzsákba, a lyukas végére húzd a csillag alakú nyomóformát.
6. Az olajat egy serpenyőben forrósítsd fel, majd a habzsák segítségével nyomj 10–12 centis tésztadarabokat a zsiradékba.
7. Süsd 4-5 percig, közben forgasd meg. Csepegtesd le és fahéjas porcukorral tálald.