Chrissy Teigen méltán híres sajtos melegszendvicse

Ez a grillezett fűszeres melegszendvics Chrissy Teigentől származik, és bár az eredti recept parmezánnal és cheddar sajttal készül, mi most azt is megmutatjuk, hogyan készítheted el a vegán verzióját.
Ebédre egy finom leves vagy saláta mellé ajánljuk, de reggeliként, vagy vacsoraként is megállja a helyét ez a melegszendvics, annak függvényében, hogy mennyi jalapeñot pakolsz rá!
Vegán jalapeñós-sajtos melegszendvics
Hozzávalók (2 adagra)
- 4 szelet kenyér
- 4 ek. vegán vaj
- 1 jalapeño paprika (vékony karikára szeletelve)
- 1 ½ csészényi vegán parmezán sajt (finomra reszelve)
- 1 csészényi vegán cheddar sajt (reszelve)
Elkészítése
- Kend meg két szelet kenyér egyik oldalát vajjal, majd rendezd el rajta a chili szeleteket, és enyhén nyomd bele őket a kenyérbe.
- Öntsd egy tányérba a reszelt parmezánt, majd nyomd bele a kenyérszeleteket a vajas felükkel lefelé.
- Közepes lángon melegíts fel egy teflon serpenyőt, majd tedd bele a kenyereket a megkent oldalukkal lefelé. Ezután vastagon szórd meg őket a cheddar sajttal.
- Mindkét kenyér tetejére tegyél egy újabb szelet vajas-parmezános-jalapeñós kenyeret, a megkent oldalukkal felfelé.
- Lefedve süsd 3-5 percig a szendvicsek mindkét oldalát, míg aranybarnára nem sülnek és a sajt meg nem olvad a szendvics közepében.
Forrás: livekindly.co