Sikerre ítélt burgonyagofri maradék krumplipüréből

A burgonyapüré sosem az igazi melegítve. Ezért olyan hasznos a következő receptet, ami úgy hasznostja újra ezt a köretet, hogy senkinek nem lesz ellene kifogása.
Ha egyszer kipróbálod ezt a gofrireceptet, biztosak vagyunk benne, hogy a jövőben már nem csak a maradékok miatt fogod készíteni, sokkal inkább azért, mert képtelen lesz vele betelni a család…
Tádám! Íme a recept:
Burgonyagofri
Hozzávalók
- 3 csészényi burgonyapüré
- 3/4 csészényi liszt
- 2 tojás
- 1/4 csészényi metélőhagyma (felaprítva)
- 1 tk. fokhagyma por
- 1/4 ek. piros paprika
- só, bors – ízlés szerint
- Feltétnek: reszelt cheddar sajt, 4 szelet bacon (felkockázva, megpirítva), metélőhagyma
Elkészítése
- Egy nagy tálban keverd össze a burgonyapürét, lisztet, tojásokat, pirospaprikát és a metélőhagyma 2/3-át, majd sózd és borsozd.
- Előmelegített gofri sütőben 3-4 perc alatt süsd ki adagonként a masszát, majd tedd át őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
- Szórj rájuk reszelt sajtot, és süsd őket a sütőben addig, míg a sajt meg nem olvad a tetejükön.
- Tálalásnál szórd meg pirított baconnel és metélőhagymával a gofrikat.