Sikerre ítélt burgonyagofri maradék krumplipüréből

gofri,burgonyagofri,recept,maradékmentés Forrás: pinterest
A burgonyapüré sosem az igazi melegítve. Ezért olyan hasznos a következő receptet, ami úgy hasznostja újra ezt a köretet, hogy senkinek nem lesz ellene kifogása.

Ha egyszer kipróbálod ezt a gofrireceptet, biztosak vagyunk benne, hogy a jövőben már nem csak a maradékok miatt fogod készíteni, sokkal inkább azért, mert képtelen lesz vele betelni a család…

Tádám! Íme a recept:

Burgonyagofri

How To Make Mashed Potato Waffles

Bet you didn't know your waffle maker could do THIS. Full recipe: http://dlsh.it/ZcHMbhJ

Posted by Delish on Tuesday, October 2, 2018

Hozzávalók

  • 3 csészényi burgonyapüré
  • 3/4 csészényi liszt
  • 2 tojás
  • 1/4 csészényi metélőhagyma (felaprítva)
  • 1 tk. fokhagyma por
  • 1/4 ek. piros paprika
  • só, bors – ízlés szerint
  • Feltétnek: reszelt cheddar sajt, 4 szelet bacon (felkockázva, megpirítva), metélőhagyma

Elkészítése

  1. Egy nagy tálban keverd össze a burgonyapürét, lisztet, tojásokat, pirospaprikát és a metélőhagyma 2/3-át, majd sózd és borsozd.

  2. Előmelegített gofri sütőben 3-4 perc alatt süsd ki adagonként a masszát, majd tedd át őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.

  3. Szórj rájuk reszelt sajtot, és süsd őket a sütőben addig, míg a sajt meg nem olvad a tetejükön.

  4. Tálalásnál szórd meg pirított baconnel és metélőhagymával a gofrikat.

Ez is érdekelhet: