Tökmagos brokkoli fasírt - amit még a gyerekek is szeretnek

A brokkoli tápanyagokban rendkívül gazdag, ugyanakkor energia és szénhidráttartalma igen alacsony. Vitaminjai közül kiemelendő a B1, B2, B6, a folsav, a C-, K-vitamin és az A-vitamin provitaminja (előanyaga) a béta-karotin. Ásványi anyag tartalma is éppen olyan értékes, hiszen bővelkedik káliumban, kalciumban, magnéziumban, nátriumban, vasban, cinkben és foszforban. Mindemellett értékes rostforrás, aminek köszönhetően jótékony hatást fejt ki emésztőrendszerünkre, valamint a székrekedéses panaszokat is enyhíti. A növényi tápanyagok, úgynevezett fitonutriensek egész sorát tartalmazza, ezért tekinthető betegségeket megelőző, egészségvédő zöldségfélének.
Hozzávalók 4-6 adaghoz:
1 csomag gyorsfagyasztott brokkoli 1/2 csomag tökmag 2 db tojás 4 ek apró szemű zabpehely 1-2 ek panírmorzsa Ízesítés: só, bazsalikom, petrezselyemzöld kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
A brokkolit enyhén sós vízben megfőzzük. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. Turmix gép vagy botmixer segítségével összetörjük a brokkolit, hozzáadjuk az egész tojásokat, az apró szemű zabpelyhet, a pirított tökmagot, a sót és a zöldfűszereket. Zsemlemorzsa hozzáadásával formázhatóvá gyúrjuk. Kevés kókuszolajon serpenyőben készre sütjük.
