Bolognai spagetti hús nélkül

Borítókép: Bolognai spagetti hús nélkül Forrás: Emanuel Ekström/Unsplash
Ez az intenzív ízű, gazdag bolognai mártás vörösborral készül, és tele van zöldségekkel: hagymával, fokhagymával, sárgarépával, gombával és persze az elmaradhatatlan paradicsommal - így a húsevők is imádni fogják.

Érdemes a szokásosnál nagyobb adagot készíteni ebből a bolognai mártásból, és a maradékot feltenni a mélyhűtőbe, ami jól fog jönni azokon a napokon, amikor sem kedved, sem pedig energiád nincsen összedobni egy finom ebédet vagy vacsorát.

Bolognai spagetti hús nélkül

Hozzávalók (4 adagra)

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1/2 hagyma (felaprítva)
  • 1 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 2 közepes sárgarépa (felkockázva)
  • 150 g gomba (felaprítva)
  • 250 g húsmentes darált hús
  • 125 ml vörösbor
  • 250 ml zöldség alaplé
  • 2 x 400 g hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
  • 50 g paradicsompüré
  • bors

Elkészítése

  1. Egy nagy serpenyőben párold meg a hagymát és a fokhagymát az olíva olajon.

  2. Add hozzá a sárgarépát, hagyd egy kis ideig puhulni, majd add hozzá a gombát is.

  3. Főzd addig, míg kissé megpuhulnak, majd mehet bele a vegán húshelyettesítő.

  4. Öntsd hozzá az alaplevet, a paradicsomot, a paradicsompürét és a bort.

  5. Sózd, borsozd, keverd jól össze, majd fedő alatt főzd fél órán keresztül.

  6. Idő közben főzd ki hozzá a spagettit.

Forrás: tinnedtomatoes.com

Tésztareceptek, amikhez elég egyetlen edény