Birsalmaleves
Az ősz slágere. Egyszerű, üdítő, olcsó. Házi recept.
Nagyon egyszerű, nagyon üdítő és olcsó (főleg, ha a kertekből az utcára kiguruló almákat begyűjtöd).
Hozzávalók:
fél kiló birsalma
2 deci fehér bor
kávéskanálnyi ánizsmag
vaníliarúd
körömnyi friss gyömbér
kávéskanálnyi koriander
citromfűlevél
Elkészítési idő: fél óra
Összköltség: maximum 300 Ft
A birsalmákat, mintha kompótot készítenél (tehát megpucolva, szeletelve), annyi vízben tedd fel főni. Ha megpuhult, hagyd hűlni, majd robotgéppel turmixold össze.
Közben a borban főzd meg a fűszereket (mindenből kevés kell), kábé 15 percig. Szűrd le, s keverd a birshez. Tálaláskor citromfű leveleket tegyél a tetejére.
Szöveg: Betlen Katalin, fotó: Diane Crochet