Baconös korongok

Borítókép: Baconös korongok
Gyors, laktató reggeli akár ünnepi alkalomra is.

Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 10 perc

Hozzávalók 6–8 személyre: • 10 deka vékonyra szeletelt bacon • 10 deka liszt • fél zacskó sütőpor • 5deka reszelt cheddar sajt • 1 kávéskanálnyi friss kakukkfű (szára nélkül) vagy fél kávéskanálnyi szárított • 2 evőkanál aprított petrezselyem • 2 tojás (plusz fele annyi, mint ahány „palacsintát” sütsz) • kábé fél deci tej • só • bors 
• napraforgóolaj • tejföl • kakukkfűág a tálaláshoz

1. A baconszeleteket egy kis olajban süsd ropogósra, aranybarnára, szedd ki papírtörlőre, és hagyd kihűlni.

2.Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sajtot és afűszereket, tördeld bele a száraz sült bacont, s kicsit sózd és borsozd meg (de óvatosan, mert a bacon is sós).

3. Csinálj egy mélyedést a keverék közepébe és üsd bele atojásokat. Előbb fakanállal keverd össze, aztán fokozatosan add hozzá a tejet is – annyit, hogy a végén sűrű, sima masszát kapj.

4. Serpenyőben forrósíts egy kis olajat, merj bele egy jó nagy kanálnyi tésztát, várj, amíg szépen összeáll vaskos kis koronggá, akkor szedőlapáttal fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd világosbarnára. Ismételd ezt addig, míg atészta el nem fogy – közben a többit tartsd melegen.

5.Atálaláskor 2-2 korong tetejére tégy egy-egy buggyantott tojást, kínálj mellé tejfölt, díszítsd egy ágacska kakukkfűvel.

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Good Food Magazine