Ananászkagyló kókuszfagyival

Borítókép: Ananászkagyló kókuszfagyival
A nyár legkönnyebb és legdélibb párosítása.

Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 5 perc + 2 éjszaka hűtés
Hozzávalók: A kókuszfagyihoz: 3 tasak, egyenként 5 dekás kókuszpor (keleti boltokban kapható, nem helyettesíthető reszelékkel!) másfél-két deci fagylaltszirup Az ananászfagyihoz: másfél kiló ananász 2 és fél deci fagylaltszirup
1. A kókuszport oldd fel egy csésze langyos vízben. Keverd simára, aztán add hozzá a szirupot is. 2. Habosítsd fel fagylaltgépben a használati utasítás szerint, vagy öntsd egy fémedénybe, fedd le alufóliával, és tedd a mélyhűtőbe annyi időre, hogy a peremén legalább 2 centi széles karima keletkezzen. Akkor tedd át egy előre behűtött tálba, verd fel alaposan, aztán legalább egy éjszakán át fagyaszd.
3. Az ananászt vágd hosszában félbe, kanalazd ki a belsejét. Vigyázz a héjára: abba fogod visszatölteni a kész fagyit, ezért mosd meg és hűtsd be. 4. Az ananászból távolítsd el a csumát, darabold fel – legalább 60 deka tiszta ananászhúst kapsz. Öntsd le a fagyisziruppal és nagy lángon melegítsd. Ha már forr, vedd le a tűzről, hagyd kicsit kihűlni, aztán botmixerrel vagy kézi mixerrel pürésítsd. Ha kell, szűrd át, aztán ugyanúgy járj el, mint a kókuszfagyinál, hogy habos és lefagyasztható legyen. 5. Másnap rétegekben előbb akókusz-, majd az ananászfagyit kanalazd bele a lehűtött ananászkagylókba. Jól nyomkodd és fóliázd le, aztán tedd vissza még egy éjszakára a mélyhűtőbe. 6. Tálalás előtt adj neki 5–10 percet, hogy kicsit felengedjen, aztán hosszában vágd cikkekre. Azonnal fogyasszátok.

Szöveg: Simándi Juli, Fotó: John Paul Urizar / acpsyndication.com

Ez a cikk Ha forrón tűz a nap címmel az Éva magazin 2009. évi júliusi számában jelent meg. Minden jog fenntartva.