A legegyszerűbb almás morzsasüti 5 hozzávalóból

Az almás morzsasüti klasszikus angolszász érdesség, amit egyébként sem nagy ügy összedobni: alma kell hozzá, amiből ősszel bőven van, meg három hozzávalóból összemorzsolt feltét. Ez a változat azonban még az egyszerűnél is egyszerűbb: akár egy személyre is érdemes nekiállni elkészíteni – a megadott adagokból nagyjából ennyi is jön ki, két kis szufléformába elosztva. Ha több embernek kedveskednél vele, akkor szorozd meg a mennyiségeket (és a szufléformákat) annyival, ahányan vagytok.
Almás morzsasüti 5 hozzávalóból

Hozzávalók
A töltelékhez:
• 1 alma
• 1 evőkanál kristálycukor
• ¼ teáskanál őrölt fahéj
A morzsához:
• 30 g liszt
• 25 g kristálycukor
• 30 g sótlan vaj
• 1,5 evőkanál zabpehely, apróra vágott pekándió vagy dió
Elkészítés
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Az almát hámozd meg, csumázd ki és vágd kis kockákra. A vajat olvaszd meg.
2. Az almás töltelékhez egy kis tálban keverd össze a cukorral és a fahéjjal. A cukros-fahéjas almát oszd el két szufléformába, kicsit nyomkodd le. Tedd félre.
3. A morzsához keverd össze a lisztet és a cukrot, majd add hozzá az olvasztott vajat. Keverd el egy villával, amíg össze nem áll morzsás golyókká. Ha zabpelyhet vagy olajos magvat is adsz hozzá, akkor most hempergesd meg benne a lisztes morzsát. Oszd el egyenletesen az almás keverék tetején.
4. Körülbelül 30 percig süsd, amíg a teteje aranybarna lesz és az alma megpuhul. Melegen tálald, ízlés szerint vaníliafagyit is kanalazhatsz a tetejére.