Borítókép: #ÉviazÉván - Alakbarát "epermisu" Forrás: Halász Évi

#ÉviazÉván - Alakbarát "epermisu"

Hamarosan itt az eperszezon, de bármilyen gyümölccsel el tudjátok készíteni a következő, tiramisura hajazó receptet.

Mindannyiunk egyik kedvenc gyümölcse az eper. A szezonja közeledik, ám bevalljuk, nem tudunk ellenállni a külföldről importált mosolygós piros szemeknek. Ha eperből készítenél desszertet ezt az "epermisut" ne hagyd ki!

Hozzávalók:

  • 350 gramm görög joghurt vagy light mascarpone
  • 1 tk. vanília aroma
  • 2 evőkanál méz vagy édesítő
  • 2 dl kávé a piskóta forgatásához
  • 1 tk. rumaroma
  • 1 csomag cukormentes babapiskóta
  • ízlés szerint eper
  • tetejére cukrozatlan holland kakaópor

Elkészítés:

A kávét megfőzzük és beleöntjük a rumaromát. A babapiskótákat megforgatjuk benne, majd egy üvegtál aljára elkezdjük rakni. Közben elkészítjük a krémet. A joghurtba belekanalazzuk a mézet, (vagy aki nagyon szigorú fogyókúrázó adjon hozzá steviát/eritritet), és hozzákeverjük a vanília aromát. A beáztatott babapiskóta sorunkra elkezdjük rákanalazni a krémet, majd karikákra vágott epret helyezünk rá. Ezután jöhet a rétegezés. Piskóta, krém, eper. Amikor már elég magas a sütink, krémmel fedjük le, és a legvégén cukrozatlan kakaóport szitálunk rá. Egész eperrel díszítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

A galériánkban még több epres receptet olvashatsz el!