#ÉviazÉván - Alakbarát "epermisu"

Mindannyiunk egyik kedvenc gyümölcse az eper. A szezonja közeledik, ám bevalljuk, nem tudunk ellenállni a külföldről importált mosolygós piros szemeknek. Ha eperből készítenél desszertet ezt az "epermisut" ne hagyd ki!
Hozzávalók:
- 350 gramm görög joghurt vagy light mascarpone
- 1 tk. vanília aroma
- 2 evőkanál méz vagy édesítő
- 2 dl kávé a piskóta forgatásához
- 1 tk. rumaroma
- 1 csomag cukormentes babapiskóta
- ízlés szerint eper
- tetejére cukrozatlan holland kakaópor
Elkészítés:
A kávét megfőzzük és beleöntjük a rumaromát. A babapiskótákat megforgatjuk benne, majd egy üvegtál aljára elkezdjük rakni. Közben elkészítjük a krémet. A joghurtba belekanalazzuk a mézet, (vagy aki nagyon szigorú fogyókúrázó adjon hozzá steviát/eritritet), és hozzákeverjük a vanília aromát. A beáztatott babapiskóta sorunkra elkezdjük rákanalazni a krémet, majd karikákra vágott epret helyezünk rá. Ezután jöhet a rétegezés. Piskóta, krém, eper. Amikor már elég magas a sütink, krémmel fedjük le, és a legvégén cukrozatlan kakaóport szitálunk rá. Egész eperrel díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

A galériánkban még több epres receptet olvashatsz el!
- „Hiszem, hogy meghosszabbítható az élet azzal, hogyha valami olyat csinálunk, amiben örömünket leljük.” - Interjú dr. Horváth Biankával, a Magyar Nemzeti Bank elnöki főtanácsadójával A női vezetők kitartása és elszántsága új normákat teremt az eddig megszokott szervezeti struktúrákban, tovább inspirálva...