
A tökéletes vendégváró recept: szezámmagos húsgolyók
Előkészítési idő: 20 perc + a pihentetés
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók (25 darabhoz):
•50 deka darált csirkehús
• 2 szelet fehér kenyér héj nélkül
• 2 deci tej
• 1 zúzott fokhagymagerezd
• fél-fél kávéskanál pirospaprika, oregánó, bazsalikom, kakukkfű
• 1 felvert tojás
•2evőkanál zsemlemorzsa
• só • bors
• 5 deka feta sajt
•3evőkanál szezámmag
•olaj
A mártáshoz:
•2 deci natúr joghurt
• édes csiliszósz
• 2 centis gyömbérdarab lereszelve
1. A szezámmag és a feta sajt kivételével mindent keverj össze. Nyomkodd ki és keverd hozzájuk afelaprított, tejbe áztatott kenyeret, 30 percre tedd ahűtőbe.
2.Keverd ki a mártást. A masszából formázz dió nagyságú golyókat, aközepükben fetakockákkal.
3. Forgasd őket szezámmagba, forró olajban süsd meg.
Szöveg: Vigh Alexa, fotó: Batár Zsolt, stylist: Lukász Eszter, az ételeket Vigh Alexa készítette.