A világ legegyszerűbb spagettireceptje 5 lépésben
Forrás: pinterest
10 perced van, hogy összedobj egy finom vacsorát? Akkor itt az aduász: spagetti Aglio e Olio.
Tészta, paprika pehely, friss petrezselyem, olívaolaj, fokhagyma és némi parmezán alkotja ezt az egyszerű, de nagyszerű olasz fogást, aminél jobb vacsora nem is kerülhetne ennyi idő alatt az asztalra - meg amúgy sem.
Meggyőztünk?
Aglio e Olio
Forrás: pinterest
Hozzávalók
- 1 csomag spagetti
- 1/4 csészényi olívaolaj
- 1 tk. paprika pehely (édes vagy csípős)
- 6 gerezd fokhagyma (felaprítva vagy reszelve)
- 1 ek. vaj
- 1/2 tk. só
- 1/2 csészényi petrezselyem (felaprítva)
- 1 csészényi parmezán sajt (lereszelve)
Elkészítése
- Forralj vizet, sózd meg, majd főzd a spagettit al dantére.
- Közben hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, add hozzá a paprika pelyhet és a fokhagymát. Pirítsd őket addig, míg a fokhagyma aranybarna színt kap.
- Vedd le alatta a gáz, keverd hozzá a vajat.
- Szűrd le a tésztát, de tegyél félre egy csészével a főzőlevéből, majd öntsd a spagettit a serpenyőbe, keverd jól össze, öntsd nyakon a félretett főzővízzel, vedd magasabbra a hőfokot és rotyogtasd az egészet addig, míg el nem tűnik alóla a víz fele.
- Zárd el alatta a gázt, keverd hozzá a petrezselymet és a parmezánt és tálald.