A leggyorsabban készülő házi paradicsomszósz
Hogy ez a recept tényleg hamar elkészüljön, persze nem friss paradicsomra, hanem konzerv változatra lesz szükséged, de a jó hír, hogy így sokkal finomabb lesz a végeredmény, mivel a konzerv paradicsomok sokkal intenzívebb ízűek, mint a szupermarketben kapható friss paradicsomok.
Ezen kívül már csak olyan kiegészítőkre lesz szükséged a paradicsomszószhoz, mint a hagyma, fokhagyma, néhány fűszer és ízesítő. Én az anyukámtól azt tanultam, hogy minden paradicsomos ételbe kell egy csipet cukor is, ami elveszi annak savasságát, így én ebből is teszek bele egy keveset. A fűszereket pedig aszerint szoktam variálni, hogy épp mit találok otthon. Persze a friss fűszernövényeknél nincs jobb, de ezek hiányában bátran használhatsz például száraz babérlevelet vagy rozmaringot is.
Hozzávalók (4 adaghoz)
- 1 doboz hámozott paradicsom
- 1 mogyoróhagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 ág bazsalikom, oregánó vagy rozmaring
- só, bors
- 1 csipet cukor
Elkészítése
- Pucold meg a hagymát és a fokhagymát, majd aprítsd fel.
- Öntsd egy serpenyőbe a paradicsomot, a felaprított hagymákat és a választott fűszernövényeket, ízesítsd sóval borssal és egy csipet cukorral.
- Főzd nagy lángon nagyjából 12-13 percig, ezután vedd ki belőle a fűszerágakat és turmixold le.