9 olcsó vacsoraötlet, amivel spórolhatsz hónap végén

Borítókép: 9 olcsó vacsoraötlet, amivel spórolhatsz hónap végén Forrás: Becca Tapert / Unsplash
Hétköznapokon általában a vacsora a legfontosabb étkezés, hiszen ekkor gyűlik össze az egész család a konyhában. Éppen ezért a hó végéhez közeledve egyre nagyobb fejtörést tud okozni, hogy mi kerüljön az asztalra. Most olyan meleg és hideg vacsora recepteket mutatunk, amelyek gyorsan elkészíthetőek és finomak, de sem a gyomrot, sem a családi konyhapénzt nem terhelik meg túlságosan.

A „Mit készítsek ebédre?“ kérdésnél már csak a „Mi legyen vacsorára?“ kérdésre nehezebb válaszolni, különösen, ha válogatós gyerekeket, mindig repetázó férjeket is jól kell lakatni, ráadásul éppen hazaértetek, máris mindenki éhes. A legtöbb magyar háztartásban egyébként vacsorára nem esznek meleg ételt, hanem sonka, felvágott, szalámi, virsli, májkrém és kenyérfélék kerülnek az asztalra, jó esetben némi zöldség társaságában. Bár nagyon egyszerűnek hangzik, hiszen csak gyorsan ki kell pakolni a hűtőből, és mindenki választhat kedvére, de ezek a feldolgozott hústermékek cseppet sem egészségesek, különösen, ha füstölt változatról van szó.

Forrás: Pixabay / Pexels
A legegyszerűbb volna, minden nap házhoz rendelni a vacsorát, de sokat spórolhatunk, ha otthon főzünk.

De még mielőtt edényhalmokat képzelnél magad elé, nyugi, nem azt mondjuk, hogy esténként is hosszasan kéne főzőcskézni. Szerencsére sok olyan étel van, ami hamar összedobható, mégis egészséges. És hónap végén persze az sem utolsó szempont, ha viszonylag olcsó hozzávalókból áll. Szerencsére nyáron rengeteg zöldségnek, gyümölcsnek van szezonja, amelyek nemcsak remek vitaminforrást jelentenek, de gazdaságosak, még akkor is, ha nem a saját kertedben termeszted őket. Emellett pedig az olyan estékre is van filléres ötletünk, amikor zöldségek helyett szénhidrátban dús nasit kíván az egész család.

Böngészd végig az alábbi galériát, és többé nem kell majd sokat töprengened, mi legyen a vacsora hó végén! Filléres, olcsó vacsora receptek: