7 nem mindennapi szőlős recept, amiket imádni fogsz és még egészségesebb is leszel tőlük
Gondoltál már valaha arra, hogy szőlőből főzz levest vagy hogy feltétként használd a pizzára, esetleg felturbózd vele a legegyszerűbb sajtos szendvicset vagy húsos recepteket? Ha nem, akkor nem tudod, hogy eddig mit hagytál ki! Persze tudom, hogy a gyümölcsös húsoktól és egyéb sós-gyümölcsös fogásoktól sokakat lever a víz, de hidd el, ha nem esel át a ló túloldalára és csak kisebb mennyiségben használsz szőlőt bizonyos receptekhez, akkor adsz nekik egy plusz csavart, miközben tökéletes ízharmóniát is teremthetsz vele. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel egészségesebbé varázsolhatsz egy-egy ételt a segedelmével.
A szőlő táplálkozástani szempontból az egyik legértékesebb gyümölcs, amit ehetsz. Tele van ásványi anyagokkal, vitaminokkal, antioxidánsokkal, rostokkal és még számtalan az egészségünk számára fontos vegyületekkel.
A szőlő jótékony hatásai
- Erősíti az immunrendszert,
- jót tesz az emésztésnek,
- az idegrendszernek,
- erősíti a fogakat és a csontokat,
- felveszi a harcot a daganatos sejtekkel,
- a gyulladásos megbetegedésekkel,
- fogyasztása kifejezetten ajánlott vérszegénységre és a legyengült szervezet erősítésére.