6 különleges saláta grillpartikra: minden vendég odalesz értük

Borítókép: 6 különleges saláta grillpartikra: minden vendég odalesz értük Forrás: Julia M Cameron / Pexels
A kerti partikon általában a grillen sütött húsoknak jut a főszerep, a saláta pedig háttérbe szorul. De a következő salivariációkról garantáltan mindenki ódákat fog zengeni, és még az is repetázik belőlük, aki egyébként nem szereti a zöldséges köreteket!

A grillezés az egyik legjobb dolog a nyárban, hiszen végre kiszabadulhatunk a konyhából és szabadtéren süthetünk, ráadásul a grillen – különösen a faszénen – sült húsok olyan extra ízt kapnak, amit hagyományos sütőben nem igazán lehet elérni. Ha egy gyors vacsorára vagy ebédre vágyunk, elég csak előző nap bepácolni a husit, és másnap beizzítani a grillt, majd pár perc alatt készre sütni. De akár különleges, lassú sütésű barbeque fogásokkal is kísérletezhetünk anélkül, hogy a konyhát órákig melegítenénk. A grillezés másik nem elhanyagolható előnye, hogy általában a család férfi tagjai szívesen átveszik a konyhafőnök szerepét, sőt utána a takarítás is kivételesen rájuk marad. Nálunk is ez a felállás szokás: a férjem feladata a hússütés, én pedig gondoskodom a köretről, ami általában valamilyen saláta.

Forrás: silviarita / Pixabay
A saláta nemcsak egészséges, de rendkívül sokféleképpen variálható köret. Kísérletezzünk bátran az ízkombinációkkal!

Tapasztalatom szerint a grillparti az egyetlen étkezés, amikor a nem vega férfiak is lelkesen falják a friss salátát, hiszen az remekül kiegészíti a sült húsokat. Nem csoda, hiszen a nyári melegben jól esik a friss, hűsítő és könnyed köret, az már csak bónusz, hogy tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Nem kérdés tehát, hogy a saláta elmaradhatatlan a kerti partikról, de mégis milyet készítsünk? Két klasszikus a görög saláta vagy az amerikai káposztasali, a coleslaw, de érdemes más variációkkal is kísérletezni.

Az alábbi galériában olyan nem mindennapi salátareceptek találhatók, amelyek a grillparti sztárjai lesznek!