5 szuper tízóraiötlet, amit biztosan nem fog hazahozni a gyerek az iskolából

Borítókép: 5 szuper tízóraiötlet, amit biztosan nem fog hazahozni a gyerek az iskolából Forrás: Getty Images
Alig kezdődött el az iskola és máris nyűgnek érzed a mindennapos tízórai gyártást? Ötleted sincs igazán, hogy mit pakolj az uzsonnás dobozba? Ami ráadásul egészséges, finom és még ő is hajlandó lesz megenni? Segítünk! A gyerekeid pedig neked, az elkészítésében. Csak a megfelelő feladatot kell megtalálnod a számukra.

Egyáltalán nem kell a magányos szuperhőst alakítanod a konyhában (sem): egyrészt azért, mert a gyerekeid igenis képesek arra, hogy segítsenek. Másfelől az sem árt, ha látják és mielőbb megtanulják, hogy a házimunka, a sok-sok konyhai teendő nem anya titkos feladata. Ezért is érdemes már a kisebb gyerekeket is bevonnod ezekbe a tevékenységekbe, persze csakis úgy, hogy életkoruknak megfelelő feladatokat bízol rájuk. A papírtörlőt például nyugodt szívvel a kezükbe adhatod, hogy letakarítsák a konyhaasztalt, miután végeztetek, mondjuk a zabkeksz összeállításával.

Nálunk ez mindig is jolly jokernek számított: még ha a vizes törlőrongytól, mosogatószivacstól egy időben idegenkedtek is a gyerekeim, a papírtörlő gurigát mindig lelkesen ragadták magukhoz. A törlő tökéletes nedvszívó képességét ismerve pedig nyugodt lehettem a végeredmény felől; már ami a száraz konyhaasztalt illeti legalábbis. Sőt mi több, arra is megkérheted őket, hogy tépjenek le szépen egy-egy darabot a tekercsből és hajtogassák be az uzsonnás dobozaikba; így nap közben is velük lehet a tisztaság.

Segítségképpen mi pedig össze is gyűjtöttünk néhány receptet, amivel neki is kezdhettek a közös sütésnek, főzésnek; a tízóraik összeállításának. Válogatásunkat a Galériánkban találod.

5 szuper tízórai, ami biztosan nem fog "hazajönni" az iskolából

Próbáltad már a Zewa prémium háztartási papírtörlőit? Ha igen, akkor azóta biztosan nem használsz mást te sem, csakis ezeket, főként, ha kisgyereked van. Ha nem, akkor pedig éppen itt az ideje! Ezekkel a papírtörlőkkel nem fordul elő, hogy szétmorzsolódjanak, ráadásul úgy szívják magukba a folyadékot, legyen az tea, kakaó vagy bármi más, mint a szivacs. Az erős, dombornyomott tekercsek szétfoszlás nélkül nedvesíthetők és ki is csavarhatók, így többször is használhatod őket. Mi egyébként simán szalvétaként is bevetjük.

Forrás: Zewa
Kattints a képre és fedezz fel további, nagyszerű recept ötleteket az egész család számára!