Glutén- és laktózmentes brownie, mindössze 3 összetevőből
Forrás: nestandglow
Jó kis egészséges desszert ez, nincs benne sem búzaliszt sem pedig vaj. Az alapja meglepő módon édesburgonya, amit mandulaliszttel dúsítunk, meg persze egy jó adag étcsokoládéval.
Ez a brownie glutén- és laktózmentes, a keto- és a paleo diétába is beilleszthető, textúrája egészen süteményszerű, ráadásul tele van rostokkal, hozzáadott cukrot pedig nem tartalmaz.
Na, meggyőztünk?
3 összetevős édesburgonya brownie
Elkészítési idő: 55 perc
Adag: 9
Hozzávalók
- 2 közepes méretű édesburgonya (300 g)
- 1 csészényi mandulaliszt (120 g)
- 125 g étcsokoládé
Elkészítése
- Vágd le az édesburgonyák végeit, szúrd meg őket egy késsel, majd előmelegített sütőben süsd őket 220 fokon, míg meg nem puhulnak.
- Amíg sülnek, aprítsd fel apró darabokra a csokoládét.
- Miután megsültek a burgonyák, vágd őket ketté, kapard a belsejüket egy tálba, add hozzá a mandulalisztet és a csokoládét, majd keverd az egészet egy homogén masszává. (Ne felejtsd el még melegen hozzáadni a többi alapanyagot a burgonyához, hiszen annak melegétől olvad majd el a csokoládé.)
- Öntsd át a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe és nyomkodd le egy kanállal vagy villával.
- Pihentesd 30-60 percen keresztül, majd szeleteld fel.
- Hűtőszekrényben akár 5 napig is eláll!
Tipp:
- Használj minél nagyobb kakaótartalmú, cukormentes étcsokoládét és ha túlságosan keserűnek érzed, inkább édesítsd utólag xilittel, így teljesen cukormentessé teheted a sütidet!
- A mandulaliszt helyett használhatsz ledarált szárított kókuszt, napraforgómagot vagy akár hajdinalisztet is.
Ez is érdekelhet: