3 fantasztikus édesburgonyás recept, amik bőségesen feltöltenek energiával
Az édesburgonya tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Különösen magas a béta-karotin, az E-vitamin és a káliumtartalma. Gazdag antioxidánsokban, amelyek megvédik testünket a szabad gyököktől, illetve lassítják az öregedési folyamatokat és a krónikus betegségeket.
Ez az édes burgonyaféle magas rosttartalmú, ami nagyon fontos az egészséges emésztéshez, érdemes is gyakran fogyasztani. Adunk 3 tippet, hogyan csináld!
Fuss gyorsan. Egyél lassan.
Ne maradj le a Fuss Gyorsan. Egyél Lassan. című könyvről, rendeld meg még ma saját magadnak vagy ajándékként, hiszen minden futó könyvtárában alapkellék!
3995 Ft
4995 Ft
Töltött édesburgonya
Hozzávalók:
1 db édesburgonya
2 tojás
só, bors
snidling vagy petrezselyem
Így készítsd el!
200 fokra melegítsd a sütőt, és kb 45 percig süssd az édesburgonyát a sütőpapírral bélelt tepsiben, amíg meg nem puhul. Utána vágd ketté, kanalazz ki egy nagyot a belsejéből mindkét oldalnak, üssd bele a tojást, mehet rá só, bors bőségesen, sőt, süthetsz bele egy kis paradicsomot is. 15-20 percig süssd így is, a végén szórd meg friss zöldfűszerrel. Amit kiszedtél, ki ne dobd - az épp tökéletes lesz valami más mellé édesburgonya pürének!