10 perces tésztavacsora, ha későn fejezed be a munkát

tészta,recept,vacsora,mac and cheese Forrás: GettyImages
Van az úgy, hogy semmi kedvünk vacsorát főzni (pláne nem a magunk kedvéért), miközben igenis megérdemelnénk egy tál melegételt – csak úgy a nap megkoronázásaként. Nem igaz?

Oké, lehet, hogy most kitérsz majd a hitedből, hogy egy mikrós kajára akarlak buzdítalak, de hidd el, cseppet sem ördögtől való ez a bögrés mac&cheese. Van mikród, nem? Használod is. Akkor meg nem mindegy, hogy melegítesz vagy főzöl benne? Dehogynem. Jusson ez eszedbe, ha legközelebb farkaséhes leszel. Ezt a receptet pedig még most mentsd le, mert nagyon finom! De tényleg.

Bögrés mac&cheese

recept,vacsora,tészta,mac and cheese
Forrás: GettyImages
Mac&cheese

Hozzávalók (1 adagra)

  • ½ csészényi szarvacska tészta
  • ¼ csészényi tejszín vagy zsíros tej
  • ½ csészényi cheddar sajt (reszelve)
  • ¼ csészényi fehér cheddar- vagy trappista sajt (reszelve)
  • ½ ek. vaj
  • cayenne-bors
  • őrölt fekete bors

Elkészítése

  1. Öntsd a tésztát és ½ csészényi vizet egy bögrébe. (Ügyelj rá, hogy elegendő hely maradjon fölötte, nehogy kifusson forrás közben.) Majd a legnagyobb fokozaton mikrózd három percig.

  2. Vedd ki, keverd meg, majd dobd vissza a mikróba újabb két percre. Addig ismételd ezt a műveletet, míg kellőképpen puha nem lesz a tészta.

  3. Ezután keverd hozzá a tejszínt, a vajat és a kétféle reszelt sajtot, ízesítsd a fűszerekkel és keverd addig, míg szép homogén és nyúlós nem lesz a tésztán a mártás.

Mire használd fel a tészta főzőlevét?