Nyári vendégvárós kedvencek: 10 partifalat, ami tökéletes egy grillpartihoz

A grillpartik elengedhetetlen hozzávalói: a fűszerek
Egy nyári barbecue-n mindenki a saját ízlése szerint alakítja a menüt, de néhány alapvető dologra érdemes odafigyelni. Ha nem a bolti, előre fűszerezett húsokra és zöldségekre esik a választásod, hanem inkább magad készítenéd el a pácokat otthon, akkor mindenképp érdemes már előző nap bepácolni az alapanyagokat. Így a húsok és zöldségek jól magukba szívják a fűszerek aromáit, és az ízek igazán mélyen átjárják őket.
A jó fűszerezés a tökéletes grillételek alapja. A friss nyári fűszerek ilyenkor előtérbe kerülnek: bátran nyúlj a rozmaringhoz, az aromás kakukkfűhöz, a mediterrán oregánóhoz és bazsalikomhoz, a friss snidlinghez vagy akár a különleges korianderhez is. A füstölt paprika füstös, karakteres ízt ad a húsoknak, a pácok között pedig érdemes számolni fokhagymás, magyaros vagy épp joghurtos alapú változatokkal is.

Vendégváró csipegetnivalók
Amíg a főételek elkészülnek, lepd meg a vendégeidet néhány ízletes sós ropogtatnivalóval! Egy marék mandula, kesudió vagy mogyoró már önmagában is tökéletes indítás, de ha valami izgalmasabbra vágysz, jöhetnek a különleges előételek is. Az olajbogyóval, kapribogyóval és aszalt paradicsommal készített falatok garantáltan ízletesek és laktatók. A friss mozzarellás saláta, az előre felcsíkozott szárzeller, a répahasábok és uborkacsíkok, a sajtfalatkák vagy a különféle hummuszok szintén feldobják az asztalt – és a hangulatot is.
A kenyérről se feledkezz meg: ha megpirítod és megkened például fokhagymás-paradicsomos vagy pestós krémmel, isteni bruschettát készíthetsz belőle. A falatkákat tálalhatod egy mutatós kínálótálon, szépen elrendezett tányéron vagy akár stílusosan fogpiszkálóra tűzve is – garantáltan minden vendéged kedvét meghozod az estéhez.