Rádiózz bárhol, bármikor!

rádió,online,sláger,újdonság,zene Forrás: online-radio.hu
Bár volt olyan időszak, amikor a rádióhallgatás valóban szinte csak azoknak az időseknek a szórakozása volt, akik nem tanulták meg kezelni a kazetta- vagy CD lejátszót, mára az internetes sugárzás elterjedésével a fiatal generáció körében is újra felkapottá vált.

A digitális forradalom előtt

Pár évtizeddel ezelőtt még nem volt olyan könnyű hozzájutni a legfrissebb zenékhez, mint manapság. Az újdonságokat legtöbbször a rádióból csíptük el, miután betelefonáltunk a kívánságműsorba, és készenlétben ültünk a kazettás magnó előtt, hogy végre rögzíthessük kedvencünket. A mai felnőttek még jól emlékeznek, micsoda biznisz volt a kazetták pénzért való másolása, és mekkora örömmel hallgattuk kedvenc dalainkat, míg végül a magnó be nem csípte a szalagot. Nem is beszélve a csodálatos minőségről, mely minden további másolat készítésével egyre csak romlott.

Bár a 2000-es években a CD-k megjelenésével már valamelyest könnyebb dolgunk volt, még mindig csak csereberéléssel tudtuk bővíteni zenegyűjteményünket.

Amikor pedig berobbant az internet, egy csapásra minden megváltozott. Elkezdődtek a végeláthatatlan letöltések. Amint megjelent egy új sláger, akár már pár óra elteltével rajta is volt a számítógépünkön. A rádió pedig nem tudta felvenni a versenyt ezzel a felgyorsult ritmussal, így egy időre megmaradt az idősebb korosztály kikapcsolódásának.

Hogyan lett ismét népszerű a rádiózás?

Napjainkban ott tartunk, hogy az okoseszközök elterjedésével gyakorlatilag a zsebünkben van a világ. A zene jelentősége azonban nem csökkent. A fiatalabb korosztály gyakran még az utcán sétálva vagy utazás közben sem akar elszakadni a kedvenc dalaitól.

Így viszont hamar unalmassá válik a felhozatal, változatosságra van szükség. Itt jönnek képbe ismét a rádiók! A legtöbb adó ma már az interneten is sugároz, így elegendő csak megnyitni a böngészőnkben az Online Rádió weboldalát, és máris egy helyen megtaláljuk a legnépszerűbb magyar csatornákat. A megjelenő listából csak kattints rá egy neked tetszőre, és rögtön megszólal az adás. Mivel ez a módszer okostelefonon is működik, így mobilinternet-hozzáféréssel gyakorlatilag bárhol rádiózhatsz!

Számos olyan rádióadó létezik, melyek hagyományos sugárzással csak az ország egyes részein elérhetőek, online viszont bárhonnan hallgathatod őket. Többek között ilyen a Sunshine Rádió is, melyet mostantól akkor is élvezhetsz, ha nem Nyíregyháza közelében tartózkodsz.

A változatos zenei felhozatalnak köszönhetően sosem unsz rá egy-egy bizonyos dalra, ha pedig szívesen képbe kerülnél az aktualitásokkal egy szórakoztató beszélgetős műsor keretében, akkor is érdemes figyelemmel követned a csatornát.

Este pedig hangolódj a bulizásra, miközben a Sunshine mixműsorában a DJ-k élő adásban pörgetik neked a legnagyobb klubslágereket.

A rádiózás mai szemmel nézve tehát nem mást jelent, mint változatos szórakozást - bárhol, bármikor!