Quesadilla avokádóval és vörösbabhumusszal

Borítókép: Quesadilla avokádóval és vörösbabhumusszal Forrás: Vígh Alexandra

Hozzávalók 4 főre:

  • 8 tortillalap

  • 1 avokádó

  • 1 doboz vörösbabkonzerv

  • 1 evőkanál tahini (szezámmagpaszta)

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 2 evőkanál görög joghurt

  • 5 deka feta sajt

  • friss petrezselyem vagy koriander

  • 1 lime

  • 1 kis pohár tejföl

  • só, bors

1. Készítsd el a vörösbabhumuszt: az átmosott, leszűrt vörösbabból tegyél félre két evőkanálnyit, a többit egy késes robotgépben pürésítsd a tahinival, az olívaolajjal és a görög joghurttal. Sózd és borsozd ízlés szerint.

2. Egy száraz serpenyőben pirítsd meg a tortillalapok egyik oldalát. Másik oldalukat, amelyik a quesadilla belseje lesz, kend meg a vörösbabhumusszal. Fektess mindegyik lap egyik felére 2-3 vékony szelet avokádót, oszd el rajtuk a félretett vörösbabot, morzsolj rá fetát és szórd meg az aprított petrezselyemmel. Végül locsold meg pár csepp lime-lével.

3. Hajtsd félbe a tortillalapokat és tálald külön tálban tejföllel.