Pulyka a piknikkosárban
A legfontosabb a pokróc, amin az egész társaság elfér. A második az ételek tálalásához szükséges eszközök megléte (evőeszközök, tányérok, poharak, abrosz stb.). Fontos a szemeteszsák, és nélkülözhetetlen a kullancs és szúnyogriasztó. Gyerekesek készüljenek árnyat adó sapkával, napernyővel is. Na de mi kerüljön a piknikkosárba?
Tésztasaláta
Gyerekek nagy kedvence lehet a hideg tésztasaláta, melyet kedvünkre variálhatunk zöldségekkel, tejszínes vagy paradicsomos szósszal, és ha húst is szeretnénk belecsempészni, akkor remek alkalom megszerettetni a kisebbekkel a pulykát. A tejszínes változathoz passzol a pulykasonka, a paradicsomoshoz a pulykakolbász. A kisebbek ösztönösen a gyengédebb ízvilágot kedvelik, a Gallicoop termékei könnyű, ám finoman fűszerezett húsok, melyeket a nagyobbak is értékelnek majd.
Fasírtgolyók
A hidegen is finom fasírt készülhet zöldségből, de ha a hagyományokhoz ragaszkodunk, válasszuk a húsos változatot! A vörös húsoknál egészségesebb alternatíva a pulykafasírt. A Gallicoop darált pulykacombja változatosan fűszerezhető. Kicsiknek készíthetünk enyhén fűszerezett, egyszerű gombócokat, míg a felnőttek fasírtjait megbolondíthatjuk csipetnyi chilipaprikával.
Szendvicsek
Ha nem akarunk túl sok időt a konyhában tölteni, egyszerű miniszendvicseket csomagoljunk! Ezekben is remekül mutat a pulykasonka, vagy egy finom sajt, esetleg zöldségpástétom vegán barátainknak. A lényeg, hogy ne rakjunk túl folyós szószt a péksüteménybe, mert az utazás során eláznak a szendvicsek, mire elfogyasztanánk őket.
Desszert
Ez is lehet édes és sós! A legjobbak a száraz kekszek, sütemények, vagy egy tál finom eper. A habos szeleteket hagyjuk inkább a hűtőben, mert a tejszín könnyen romlik jó időben. A legjobb limonádéval, vagy ásványvízzel leöblíteni a finomságokat, de ha igazán megadnánk a módját, akár egy üveg pezsgőt is kipukkanthatunk. Már csak azt kell eldönteni, ki legyen a sofőr hazafele…
Recept:
Fokhagymás-római köményes fasírtgolyó ropi pálcán (4 főre)
- 50 dkg Gallicoop darált pulykahús
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- Frissen őrölt bors
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 zacskó ropi
- Sütéshez olaj vagy kókuszzsír
A húst jól összedolgozzuk az áttört fokhagymával, fűszerekkel. Diónyi gombócokat formázunk belőle, és forró olajban vagy kókuszzsírban kisütjük. Ropit szúrunk a golyókba, és már kész is a kézreálló, könnyű fogás.