Virtuális névnapi bulimon elviszlek a kedvenc helyeimre

virtualis,buli,Egerszalók,selyem Forrás: Getty Images
A koronavírus-járvány alatti össznépi szociális távolságtartásban mindenki otthon, a szeretteitől elzárva ünnepel, ha születésnapja, névnapja van? Betti szerint egy frászt.

„Drágáim! Megtámadott az ötletem. Ma Beáta napja van. Érintett vagyok a témában. Tudom, hogy sokan köszöntenétek különböző csatornákon. Mit szólnátok, ha tartanánk egy virtuális névnapi bulit? Benne vagytok? Többször bejelentkezem ma Egerszalókról. Mutatok valami kedveset, érdekeset, elviszlek titeket a kedvenc helyeimre. Nem érintkezem másokkal, megtartom a 3 métert.”

virtuális,buli
Forrás: Pintér Beáta

Pintér Beáta selyemfestő március 22-i Facebook-turnéja a kertjében kezdődött, és ott is ért véget, miközben érintette a helyi fürdőt, a kedvenc templomait, a Sáfránykertet és a barlanglakásokat, a Sódombot és „Szent Andit”, vagyis a St. Andrea Szőlőbirtokot. Miközben bejárjuk Bettivel Egerszalókot, Safranekkel, a macskával is megismerkedünk, megcsodálhatjuk Betti bimbózó nárciszait, na és a duzzadó japánbirs-bimbókat. Bekukkantunk az Alma Relaxba, ami Bettiék többgenerációs vendégháza, ahol összejöhetnek a „Skype-családok”, valamint a még épülő Angyalos Házba is, ami Bettinek „szívem szerelme, életem értelme”.

virtuális,buli,egerszalók,selyem
Forrás: Pintér Beáta

Selyemfestő műhelyként szolgál majd, de ami talán még ennél is fontosabb, hogy itt végre megvalósulhat majd régóta dédelgetett álma: olyan hétvégéket szeretne tartani nőknek, amely során alkotás közben töltődhetnek fel (azért az időbe éjszakai fürdőzés és borkóstolás is bele fog férni a tervek szerint). A négy kétágyas szobát Betti a saját „angyalairól”, azaz a dédmamájáról, a két nagymamájáról és az édesanyjáról nevezte el Marinak, Tecának, Icának és Mancinak.

virtuális,buli,egerszalók,selyem
Forrás: Pintér Beáta

„A virtuális névnapi buli ötlete úgy jött, ahogy szokott: lendületből – meséli Betti. Én nem szeretem a »Minden kedves Beátának...« típusú üzenőfal-kívánságokat, ráadásul már évekkel ezelőtt arra jutottam, hogy sokkal jobban szeretek én ajándékozni, mintha engem ajándékoznak meg. Arra is gondoltam, hogy olyan helyen élek, ahová talán sokan vágynak, de most nem jöhetnek: hát elviszem nekik én a legkedvesebb helyszíneimet.”

Betti Verpeléten született, de később sokáig Debrecenben élt. Mint mondja, belül soha nem vált nagyvárosi emberré, mindig visszavágyott oda, ahol csend és nyugalom van, és az élet emberi léptékben zajlik. Pár éve a családjával visszaköltözött kedves szülőhelye szomszédságába, Egerszalókra.

„50 éves leszek az idén. Én már nem akarok olyat csinálni, amihez nincs kedvem, és nem keresem azoknak az embereknek a társaságát, akik megbántanak. Mindent, amit teszek, azért teszem, hogy boldogságot sugározzak mások felé.”
virtuális,buli,egerszalók,selyem
Forrás: Pintér Beáta

„Köszönöm, hogy velem voltatok. Most pedig megyek, és csinálok egy jó kis vacsorát a családnak. Lehet, hogy egy pezsgőt is kibontunk!” – búcsúzik Betti pink kapucniban, és a nappalimban én is kortyolok egyet az egészségére.

Azok az óriási régi bulik!!! nézd meg a galériát...