Insta-terápia nem létezik, de terápiás hatású idézetek igen

Borítókép: Insta-terápia nem létezik, de terápiás hatású idézetek igen
Néha egy-két sor segíthet elmozdulni a holtpontról; máskor többévi terápia kell hozzá. A kettő nem ugyanaz, de...

Vannak Instagram-oldalak, amelyeknek célja felhívni a figyelmet, hogy vigyázzunk magunkra, illetve javítani a terápia megítélését. Ezeknek az oldalaknak egy részét valódi, hús-vér terapeuták menedzselik – ami nem jelenti azt, hogy elég bekövetned őket és néhány poszt átpörgetése után máris helyrehozhatod a házasságodat, csökkentheted a pánikreakcióidat vagy szembenézhetsz a traumáiddal. Nem, a terapeuták Instagram-oldalai csak megmutatnak néhány lehetőséget, amik rezonálhatnak benned.

Minden magára valamit adó terapeuta tudja, hogy egyetlen négyzet alakú kép, poszt vagy lájk sem tudja megragadni az ember komplexitását

– állítja egyikük egy esszéjében. És azt is mondja, hogy

„Forrásokat, eszközöket, emlékeztetőket adunk a felhasználók kezébe; közösséget kovácsolunk és támogatást nyújtunk azoknak, akik nem járnak terápiába vagy most próbálják kitalálni, hogyan fordulhatnak segítségért. És persze azoknak is, akik terápiába járnak.”

Az alábbiakban terapeuták Instagram-oldalairól kölcsönöztünk idézeteket. Böngésszétek őket bátran, és ne felejtsetek el: ez nem terápia, de jótékony hatásuk ettől még lehet.