Szeretethormon, jutalomvegyület, hangulatstabilizátor: számos módszert mutatunk arra, hogy hogyan juss hozzájuk természetes módon!

Borítókép: Szeretethormon, jutalomvegyület, hangulatstabilizátor: számos módszert mutatunk arra, hogy hogyan juss hozzájuk természetes módon! Forrás: Pexels/Andre Furtado
Gyakorlati tippiket adunk arra, hogy mentális közérzetedet, hogyan javítsd természetes módszerekkel.

Hangulatunk, közérzetünk gyakran változik, néha túl gyakran is, ezt lehet mindannyian igazolni tudjuk. A változó időjárás, egy hirtelen bekövetkező életesemény vagy épp a női létezés ciklikussága, mind-mind hatást gyakorolhat mentális hogylétünkre. Nem mindegy persze, hogy milyen gyakran és milyen mértékben ingadozik hangulatunk. A túl gyakran és túlon túl mélyre lerántó állapotok (szorongás, levertség, passzív lét) orvoslása, bizony komolyabb segítséget igényelnek, melyhez szakértői bevonás is szükséges lehet.

Ha kitapasztaltad már, hogy mik azok a helyzetek, történések, amik kimozdítanak nyugodt lelki és/vagy mentális állapotodból, akkor könnyebben fogsz tudni felkészülni a jövőben bekövetkező belső változásokra. Körülhatárolhatóbbak lesznek az okokat kiváltó tényezők, így a belső békéd visszanyeréséhez vezető utat vagy módszert is könnyebben fogod megtalálni.

Persze van olyan helyzet, amikor már annyira megborul az a bizonyos belső béke, hogy egyedül kevesek vagyunk annak feldolgozására, ilyenkor –ahogy fentebb is írtuk- segítségek érdemes kérni, de ezt megelőzően vagy ezekkel párhuzamosan érdemes néhány természetes önnyugtató, önszerető, önjutalmazó vagy épp fájdalomcsillapító módszert megismerni, majd kipróbálni.

forrás: webbeteg, wikipedia

Galériánkban 4 hangulatra és közérzetre ható hormont mutatunk be. Megmutatjuk, hogyan fokozható természetes úton termelődésük, melyek aztán egy jobb passzba is visszabillenthetnek minket.