Borítókép: Szeretethormon, jutalomvegyület, hangulatstabilizátor: számos módszert mutatunk arra, hogy hogyan juss hozzájuk természetes módon! Forrás: Pexels/Andre Furtado

Szeretethormon, jutalomvegyület, hangulatstabilizátor: számos módszert mutatunk arra, hogy hogyan juss hozzájuk természetes módon!

Gyakorlati tippiket adunk arra, hogy mentális közérzetedet, hogyan javítsd természetes módszerekkel.

Hangulatunk, közérzetünk gyakran változik, néha túl gyakran is, ezt lehet mindannyian igazolni tudjuk. A változó időjárás, egy hirtelen bekövetkező életesemény vagy épp a női létezés ciklikussága, mind-mind hatást gyakorolhat mentális hogylétünkre. Nem mindegy persze, hogy milyen gyakran és milyen mértékben ingadozik hangulatunk. A túl gyakran és túlon túl mélyre lerántó állapotok (szorongás, levertség, passzív lét) orvoslása, bizony komolyabb segítséget igényelnek, melyhez szakértői bevonás is szükséges lehet.

Ha kitapasztaltad már, hogy mik azok a helyzetek, történések, amik kimozdítanak nyugodt lelki és/vagy mentális állapotodból, akkor könnyebben fogsz tudni felkészülni a jövőben bekövetkező belső változásokra. Körülhatárolhatóbbak lesznek az okokat kiváltó tényezők, így a belső békéd visszanyeréséhez vezető utat vagy módszert is könnyebben fogod megtalálni.

Persze van olyan helyzet, amikor már annyira megborul az a bizonyos belső béke, hogy egyedül kevesek vagyunk annak feldolgozására, ilyenkor –ahogy fentebb is írtuk- segítségek érdemes kérni, de ezt megelőzően vagy ezekkel párhuzamosan érdemes néhány természetes önnyugtató, önszerető, önjutalmazó vagy épp fájdalomcsillapító módszert megismerni, majd kipróbálni.

forrás: webbeteg, wikipedia

Galériánkban 4 hangulatra és közérzetre ható hormont mutatunk be. Megmutatjuk, hogyan fokozható természetes úton termelődésük, melyek aztán egy jobb passzba is visszabillenthetnek minket.