Tükröm, tükröm – Avagy hogyan vonzd be a vágyott férfit

Borítókép: Tükröm, tükröm – Avagy hogyan vonzd be a vágyott férfit Forrás: Getty Images
Biztosan veled is előfordult már, hogy valami nagyon zavart a partneredben. Lehet, hogy éppen túlságosan távolságtartó veled, vagy úgy érzed, hogy titkolózik, esetleg zavarnak a bosszantó tulajdonságai. Ha pedig nincs kapcsolatod, akkor lehet, hogy nem érted, hogy miért nem éred el a vágyott férfit, miért nem kaphatod meg őt. De vajon az eszedbe jutott, hogy az, ami zavar a másikban, azzal neked van dolgod, az belőled ered és miattad van?

A párkapcsolatok nagy részében olyan párt választunk, amit a tudattalanunk megenged nekünk. Olyan partnert tudunk bevonzani, amilyet a tudatalatti programjaink meghatároznak… és ha nincs partnerünk, akkor az is a tudattalanban lévő gátló programok miatt van.

Mi lakik a tudatalattiban?

A tudatalatti program az, amit gyermekként felvettünk és megtanultunk a környezetünktől, és amit nem tudatosan hiszünk magunkról. Ide tartozik minden olyan projekció, minta, amit mások ránk vetítettek, és mi azt magunkra vettük, elhittük, megtanultuk.

Ilyen például amikor az óvodás társaink csúfolódtak velünk, és azt mondták, csúnyák vagyunk. Gyermekként sajnos ezt elhittük nekik, és ezt gondolatként elraktároztuk a tudattalanba, a sejtjeinkbe. Lehet, hogy ma már tudatosan szépnek gondoljuk magunkat, azonban az a program, hogy “csúnya vagyok”, mélyen még mindig ott van bennünk, a sejtjeinkben energetikai lenyomatként anélkül, hogy tudnánk róla.

Minden olyan minta, reakció, amit a szüleinktől láttunk, érzékeltünk, megtanultunk, vagy a környezetünktől felvettünk, jelen van a személyiségünkben, a gondolatainkban, önmagunkról alkotott képünkben.

Ilyen lehet például a sok veszekedés, a kölcsönös tisztelet hiánya, a nem vagyok elég jó érzése, az áldozat/cseléd/mártír szerep, vagy akár a feltételekhez kötöttség is.

A személyiségünk és a valóságunk

A tudatalatti minták és programok határozzák meg a személyiségünket, és a valóságunkat. A naponta megjelenő 60-70 ezer gondolat több mint 90 %-a a múltból ered, azaz a tudattalanból érkezik, ezért nem tudunk másképp gondolkodni, csak úgy, ahogy annak idején megtanultuk. Ami viszont ennél is fontosabb, hogy a gondolataink határozzák meg az érzelmeinket, és az érzelmeink határozzák meg a viselkedésünket, a reakciónkat, és a döntéseinket.

Ha a gondolataink a múltból – a tudattalanból erednek-, akkor a múltbéli gondolatok fognak érzelmeket generálni - azaz az érzelmeink is a múltból származnak, így a viselkedésünk és a valóságunk is a múlthoz kötődik-, és ezen érzelmek alapján reagálunk és hozunk meg döntéseket. De ha minden nap ugyanúgy reagálunk, akkor változni fog valami? Lényegében függünk a tudattalan tartalmától, így a múlttól, és ezért alakultak ki a szokásaink, ami miatt viszont egész életünkben kiszámíthatóak vagyunk.

Ha azt gondoljuk, hogy bármi változhat anélkül, hogy mi változnánk, akkor tévedünk.

Ha a múltbéli gondolatainkat, gondolkodásmódunkat nem tudjuk megváltoztatni - nem nézünk szembe a tudattalanban meghúzódó programjainkkal, az ott létrejött függőséggel-, akkor nem fogunk tudni olyan valóságot sem teremteni magunknak, amilyenre vágyunk, így nem olyan lesz a partnerünk, amilyenre vágyunk, és addig nem tudjuk bevonzani a vágyott férfit sem.

Ki (mi) van a tükörben?

Mivel a tudattanban meghúzódó, láthatatlan és nem tudatos gondolatainkra, energiáinkra reagál a környezet, éppen ezért történik az, hogy a partnerünk úgy viselkedik, ahogy. Ha tehát állandóan morog és elégedetlen, akkor azt szükséges megtalálnunk magunkban, hogy miért van szükségünk folyamatosan elégedetlenkedő partnerre. Lehet, hogy gyermekkorban azt tanultuk meg, hogy bármi, amit teszünk, az nem elég jó, nem elég elfogadható, szerethető, és ezért váltjuk ki a partnerből az elégedetlenséget. Ha viszont ezt a programot megtaláljuk, feloldjuk, és “kicseréljük” arra, hogy bármi, amit teszek az jó, szerethető, és elismerés illeti, akkor a párunk már az új programra fog reagálni, és az elégedetlenség helyett dicséretet fogunk kapni.

Ugyanez jellemző, ha nem érjük el a vágyott férfit. Érdemes megtalálni a tudattalanban azt a programot, ami távol tartja a férfit tőlünk. Ez lehet, hogy még egy le nem zárt korábbi kapcsolat, de lehet, hogy azt tanultuk meg gyermekként, hogy jobb egyedül, mert apa és anya kapcsolata esetleg fájdalmas volt, és nem akarjuk azt újra megélni.

Amit tehát a partnerünkben sérelmezünk, azt érdemes először magunkban felkutatni, és megtalálni a tudattalanban azt a kellemetlen programot, ami gátol abban, hogy boldog, harmonikus kapcsolatban élhessünk, és olyan legyen a partnerünk, amilyenre vágyunk.

Sokféle módszer létezik arra, hogy a rossz programot, a régi, ártalmas mintákat felülírjuk: önismereti programok, meditáció, családállítás, de ezen kívül még rengeteg lehetőség áll rendelkezésre.

Ha szeretnéd te is megtalálni a gátló programjaidat, ha tudni szeretnéd, hogy miért olyan a partnered, amilyen, vagy tudni szeretnéd, hogy miért nem kapod meg a vágyott férfit, és hajlandó vagy először azt magadban megkeresni, akkor gyere el egy egyéni konzultációra, vagy egy jó Szent Kakaó ceremóniára!

Tari Valéria párkapcsolati tanácsadó írásait, gondolatait minden szerdán olvashatod itt, az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezen kívül itt találkozhatsz még vele:

https://99szazalek.blog/

Elakadásaid felismerésében a meditáció is segíthet. Ismerj meg 4 további okot, amiért érdemes rendszeresen meditálnod: