JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Egyetlen szó a kulcs, hogy a társkeresőkön párodra akadj

randizás,párkeresés,nő,férfi Forrás: Getty Images
Játszd a játékot új játékszabállyal.

Kezd eleged lenni a párkeresésből? Érthető, hogy bosszantó, amikor az online profil olyan vonzónak tűnt, és tényleg azt gondoltad, hogy ő lesz az igazi. Esetleg a barátaid akartak összehozni vele, mert szerintük ő tökéletes számodra. A valóságban azonban csalódást keltett a jelölt.

Akár így, akár úgy jutottál erre az eredményre, nagyon elkeserítő és bátortalanító tud lenni, amikor nem úgy sikerülnek a dolgok, ahogy szeretnéd. Sőt, ha egyenesen azt érzed, hogy ezek a múltbeli esetek igen távol álltak attól, hogy találj valakit, akivel jól érzed magad és akivel boldog lehetsz.

Ha már éppen be akarnád dobni a törölközőt, mert eleged lett a próbálkozásból és az elkeseredett keresgélésből, akkor érdemes megfontolnod Jeffrey Bernstein tanácsát. Az amerikai pszichológus szerint egyetlen szó a kulcsa annak, hogy sikeres lehess a párkeresésben: a barátság. Szerinte ugyanis sokkal könnyebb valakivel egy hullámhosszra kerülni, ha nem mindenáron lenyűgözni szeretnéd, hanem barátságot igyekszel kötni vele. Hiszen egyikünk sem arra vágyik, hogy mérlegre tegyék és megítéljék, hanem arra, hogy értékeljék és önmagáért elfogadják – még akkor is, ha romantikus kapcsolat nemcsak abban a pillanatban, hanem hosszú távon sincs kilátásban.

Hogyan próbálj a barátságra koncentrálni a randizásban?

• Ne érezd úgy, hogy bármit is bizonyítanod kellene.

• Fordulj teljes figyelemmel a másik felé és fejezd is ki az érdeklődésed a őszinte, de tapintatos kérdésekkel.

• Légy hálás azért, hogy lehetőséged van találkozni és megismerkedni egy új emberrel. Gyors tempójú világunkban ritkán nyílik lehetőségünk arra, hogy igazi élményeket szerezzünk valódi emberek társaságában. Légy hálás azért, hogy ezt megteheted.

• Tartsd észben, hogy a kevesebb több. Ne felejtsd el, hogy nincs szükség rá, hogy lenyűgözd ezt az embert, sokkal érdemesebb inkább megismerkedni vele. Tehát beszélj kevesebbet és hallgass többet.

• Ha nem érzel romantikus vonzalmat, légy kedves, de tarts meg a határokat. Nem kell csak azért hűvösen viselkedned valakivel, mert nem lettél szerelmes belé.

• Ne feledd: az, hogy barátságot keresve állsz hozzá a helyzethez, nem kötelez arra, hogy tényleg barátok legyetek. Gyakran előfordulhat, hogy a másik megpróbál barátságot színlelni azért, hogy titkolja romantikus szándékait. És ez a legtöbb esetben nem működik, egyszerűen túl bonyolulttá teszi a helyzetet.

Miért lesz jó neked, ha nem az álompasit keresed, hanem egy jó barátot?

• Valószínűleg kevésbé szorongasz majd. Mégpedig azért, mert nyugodtabb leszel, ha nem kell hamis jó benyomást keltened.

• A randipartnered valószínűleg fogja majd a felőled érkező pozitív rezgéseket, így ő is sokkal nyugodtabb és hitelesebb lesz. Erre persze nincs garancia, de ha önmagad adod, akkor a másiktól is ezt kapod vissza – egyikőtök sem akar majd másnak látszani, mint amilyen.

• Sokkal kisebb az esélye, hogy átejtenek, amikor te sem színezed ki a valóságot.

• Sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy hosszú távú kapcsolatod lesz valakivel, ha barátságos, őszinte emberekként ismeritek meg egymást, mint ha idealizált önmagatokat próbálnátok összehozni.

Válás után, 40 felett visszatérni a randizáshoz nem egyszerű, de egyáltalán nem reménytelen, sőt! Csak figyelj oda néhány dologra: