Pilát Gábor: Félelmeink rabjaként

Borítókép: Pilát Gábor: Félelmeink rabjaként Forrás: Getty Images
Furcsa egy világban élünk. Az ember leginkább akkor gyakorolja a hálát, amikor valami fantasztikusan nagy és jó dolog történik vele az életben, és akkor fohászkodik, amikor bajban van.

Félelem

Furcsa egy világban élünk. Az ember leginkább akkor gyakorolja a hálát, amikor valami fantasztikusan nagy és jó dolog történik vele az életben, és akkor fohászkodik, amikor bajban van. Ilyenkor a környezete is megértő vele, hogy Isten segítségét kéri.

Azonban ha valaki minden egyes megélt pillanata és élménye miatt hálás az Életnek, akkor különcnek tartják, és ha azt mondja, hogy Isten szólt hozzá, akkor a megbomlott elméjére hivatkozva bezárják.

Miért?
Az igazi boldogság csak akkor kopogtat be az ajtón, amikor félelem nélkül élsz a házban. A fizikai világ éppen ezért nehezen tolerálja a boldogságot, hiszen a boldogság jelenlétében kevesebb könnyen megkapható örömöt tud eladni neked, és kevesebb dologgal tud függőségben tartani. A kedvenc aduját pedig esélye sincs kijátszani. A szorongást. A szorongást, ami nem más, mint tárgy nélküli félelem.

Félek dönteni

Gyakran a félelmeink ragasztanak bele egy kényelmetlen helyzetbe, és rettentenek el a cselekvéstől, a változástól, és bizony van, hogy a továbblépéstől is. A félelmeink mögött azonban legtöbbször új lehetőségek várnak. Egy új esélyes a boldogságra, a sikerre, vagy a szerelemre.

Sose szégyelled magad előtt a félelmeidet, hiszen a félelem nem a gyengeség jele, minthogy a bátorság sem a félelem hiánya. A bátorság az, amikor annak ellenére teszel meg valamit, hogy félelmeid vannak. Adj hát esélyt magadnak, használd a lehetőségeket. Biztosan nyerni fogsz? Nem, de van amit biztosan elveszítesz. A félelmeidet.

Végül pedig....

Ne menekülj!

Ha nem akarsz résztvevő lenni és meghátrálsz az életfeladatok elől, akkor sem maradhatsz néző, a sorsa elől menekülő ember leszel. Ráadásul az is kevés, ha nem

menekülsz, hanem teszed a dolgod, de csak félgőzzel. Önmagában a tett fabatkát sem ér, amennyiben hiányzik belőle a szentség. Egy lakatlan szigeten egyedül élő ember az éj sötétjében, és a legnagyobb csendben sziklafal felé fordulva, de hittel elmondott imája többet ér, mint egy millóknak tartott propaganda beszéd.

Add át magad teljes hiteddel a feladatnak. Ne a győzelemmel és a dicsőséggel törődj, de cselekedj úgy, mintha a győzelem az egész univerzumban csak rajtad múlna. Mint a szerelemben. A szerelmi ölelésben fellobban az alázat tüze, az önzetlen adás, átadás és odaadás. Ezért mondják a bölcsek, hogyha életet akarsz, akkor adj a saját életedből. Ettől te nem leszel kevesebb, viszont a párod és a világ sokkal több lesz.

A változás fájdalmas lehet, de semmi sem olyan fájdalmas, mint megrekedni valahol, ahová nem tartozol. Készítettem neked egy ingyenes videó sorozatot ami segít elindulni egy boldogabb jövő felé. ITT találod!

Pilát Gábor írásait, gondolatait minden csütörtökön olvashatod itt,
az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezen kívül itt találkozhatsz még vele:

www.pilatgabor.hu

www.facebook.com/tabuk.nelkul.a.parkapcsolatrol

www.instagram.com/pilatgabor

Félelem, bátorság? Milyen viselkedésmintákra bátorítjuk mi gyerekeinket?

Galériánkból kiderül.