7 kevésbé ismert dolog, amit a női testbeszéd elárulhat

női testbeszéd Forrás: Getty Images
Azzal valószínűleg nem mondunk újat, hogy amikor a hajadat csavargatod vagy megnyalod a szád, azt üzened a beszélgetőpartnerednek, hogy erotikus gondolataid támadtak. De mit jelent például, ha anélkül mosolyogsz, hogy a fogaid kilátszanának, vagy ha többször mutatod valaki felé a karod belső részét és a csuklódat? A női testbeszéd több dolgot közölhet, mint eddig hitted!

Persze, a beszéd is fontos része a mindennapoknak, de ha hihetünk a hozzáértőknek, ez a nők kommunikációjának csupán hét százalékát teszi ki. Hogy miből tevődik össze a többi? A hanghordozásunkból (38 százalékban), és több mint 50 százalékot tesz ki a női testbeszéd. Erre több dolog is igaz, például, hogy fejleszthető. De az is, hogy bár sokan próbálják megfejteni, még mindig tartogat meglepetéseket, illetve hordozhat néhány kevésbé ismert jelentést. Lássunk most ezek közül néhányat!

Meglepő dolgok, amikről a női testbeszéd árulkodhat

Te tudod például, hogy mit jelenthet a gyors pislogás? Ha erről most egy negyvenes évekbeli fekete-fehér filmen a pilláit rebegtető színésznő ugrott be elsőre, nem is vagy messze a valóságtól. Ugyanis a gyorsabb pislogással a vonzódást, a flörtölési szándékot lehet kommunikálni elsősorban. De stresszt, szorongást, fenyegetettségérzést is kifejezhet – persze, egy kávézó teraszán, egy sármos pasi mellett ücsörögve inkább az előző jelentése esélyesebb.

Ha veled is megesik néha, hogy miközben mosolyogsz, nem látszanak ki a fogaid, azzal azt kommunikálod a beszélgetőpartnered felé, hogy nem elég izgis a téma vagy a beszélgetés. De van, hogy ez biztatásként szolgál, és inkább azt jelenti, hogy „jó úton jársz, de még van min dolgoznod, hogy jól érezzem magam veled”.

Hogyan áruljuk el 3 másodperc alatt csak a testbeszédünkkel, ha tetszik valaki?

Erre több módszer is létezik, a leggyorsabb és legegyszerűbb viszont talán a szemkontaktus. A szem ugyanis nemcsak a lélek tükre, hanem a női testbeszéd fontos eszköze is. Nem véletlen mondjuk például, hogy megakad a szemünk valakin. Mert ha megpillantod, felveszed vele a szemkontaktust és tartod pár másodpercig, azzal egyértelműen az „ó helló” jelzést küldöd. Innen pedig már csak egy lépés (néha szó szerint), hogy beszélgetni is elkezdjetek.

Hol a kezed?

Ezzel most nem arra célzunk, hogy egy jól sikerült randevún elkalandozol az asztal alatt, hanem arra, hogy a női testbeszédben mi mindent fejezünk ki ösztönösen a kezeinkkel. Volt már, hogy beszélgetés közben úgy fontad össze a karod, hogy a bicepszedet érintette a kezed? Ez azt jelenti: „egyáltalán nem akarok veled beszélgetni”. Vagy azt, hogy „eddig és ne tovább”. Sokan egy-egy kellemetlen kérdés után ösztönösen vesszük fel ezt a testhelyzetet, mintegy önvédelemből vagy határtartás miatt. De akkor is, ha egy téma érzékenyen érint minket, és nem tudunk vagy nem akarunk mondani semmit.

A női testbeszéd egyébként arról is képes árulkodni, hogy mennyire bízunk valakiben, mennyire merjük felfedni előtte a valódi önmagunkat. Például ha azon kapod magad, hogy úgy ücsörögsz valaki mellett, hogy a csuklódat, illetve az alkarod belső oldalát mutatod felé, az egyértelműen jelzi: csökkentetted az érzelmi gátakat vele szemben.

Ha pedig rendszeresen teszed csípőre a kezed beszélgetés közben, az nem csak azt jelentheti, hogy a beszélgetőpartnered jobb, ha felkészül egy közelgő vitára. Hanem akár azt is, hogy úgy érzed, te irányítod a helyzetet, és szeretnéd magadra felhívni a figyelmet.

A lábakra is figyelj!

A női testbeszéd kapcsán sokan az arc és a felsőtest jelzéseire figyelnek elsősorban, de a lábakról sem szabad megfeledkezni. Mielőtt elmondanánk, miért, csak egy gyors kérdés: ha egy jóképű férfi ül melletted, aki tetszik, akkor merre fordul a lábfejed? Felé, vagy úgy, hogy pont az ellenkező irányba nézzen? Ha a férfi felé néz a lábfejed, az jelezheti, hogy kellemesen érzed magad a társaságában. De ha másfelé fordítod, esetleg erősen szorítod össze a bokád, akkor ez a férfi valamiért feszélyez téged. Ilyen esetben inkább arra használd a lábaidat, hogy minél messzebbre sétálj tőle, vagy keress egy olyan beszélgetőpartnert, akinek mind a beszéde, mind a viselkedése és a testbeszéde kellemes érzéseket ébreszt benned.

Forrás1
Forrás2
Forrás3

Mit árul el Meghan és Harry testbeszéde? Mutatjuk!