Az Instagram nem tolerálja a menstruációt

lelkem,test,psziché,mentruáció,elfogadás,nőiség,fotósorozat Forrás: Rupi és Prabh Kaur
Egy egyetemi hallgató és nővére az Instagramra töltötték fel menstruációval foglalkozó fotósorozatukat, amelyeket szinte azonnal töröltek.

Rupi Kaur képeit már kétszer is törölték az Instagramról, mert provokatívnak ítélték a tartalmát. Az indiai költőnő szeretné eloszlatni a menstruációval kapcsolatos tabukat, amelyek még mindig elég sok kultúrában aktívan jelen vannak:

Minden hónapban vérzek. A méhem isteni otthon, fajunk életének forrása, attól függetlenül, hogy világra hozok-e gyermeket vagy sem. De ezt sajnos sokan nem így látják.
Rupi Kaur

Majd így folytatta: Régi civilizációkban ezt a vért szentnek tekintették, néhány még a mai napig is. Számos közösség viszont elfojtja ezt a természetes folyamatot, mások inkább szexualizálják a nőket, megint mások bántalmazzák vagy degradálják őket. Miközben az ilyen téma zavarja őket. Mi menstruálunk, ők pedig undorítónak látják. Figyelemkeresésnek. Betegnek. Tehernek. Mintha ez a folyamat kevésbé lenne természetes, mint maga a légzés. Mintha ez nem egy híd lenne az első és az utolsó között az univerzumban.”

Te mit gondolsz, jól tette az instagram, hogy letörölte a képeket?
Nem, ez szerintem is egy teljesen természetes dolog, amit nem kell tabuként kezelni.
Igen, nem értem, hogy miért kell ilyen képeket nézegetni a közösségi oldalakon.

Ez is érdekelhet: