Borítókép: Vedd észre, hogy függővé váltál! Na nem az alkoholtól, hanem valami sokkal veszélyesebbtől! Forrás: GettyImages/fizkes

Vedd észre, hogy függővé váltál! Na nem az alkoholtól, hanem valami sokkal veszélyesebbtől!

Ne gondold, hogy függeni csak a cigarettától, a drogoktól vagy az alkoholtól lehet. Te például naponta hányszor görgeted végig a Facebook hírfolyamod és az Insta sztorikat? Na látod, ez is egyfajta függőség!

Ha függőségről beszélünk, legtöbbünk az alkoholra, a cigarettára és a drogokra asszociál. Pedig függővé válni egészen ártalmatlannak tűnő dolgoktól is lehet: a kólától, az édességektől, a fogyókúráktól, a szépészeti beavatkozásoktól, a vásárlástól, a sporttól, vagy akár az Instagramtól. A közösségi média akár még veszélyesebb is lehet, mint az alkohol, amelyről mindannyian tudjuk, hogy nagy mennyiségben, rendszeresen fogyasztva káros az egészségre.

A Facebook és az Insta ezzel szemben szép apránként, alattomosan alakítja át a gondolkodásunkat, az önértékelésünket, míg végül azt érezzük, lúzerek vagyunk, aki se nem szép, se nem csinos és még gazdagnak sem mondható.

A végén csak azt vesszük észre, hogy állandóan elégedetlenek vagyunk a saját életünkkel, szomorúnak, levertnek érezzük magunkat, mert nem úgy telnek a mindennapjaink, mint az Insta celebeknek. De ahelyett, hogy abbahagynánk a görgetést, függővé válunk tőle és ha nem vagyunk fent, úgy érezzük, valami nagyon fontosról maradunk le. És bizony le is maradunk, csak éppen nem az influenszerek új posztjairól, hanem a saját életünkről.

Vedd észre, hogy függővé váltál és ideje ennek véget vetned! Íme 5 gyakorlati tanács szakemberektől, hogy megszabadulj a függőségeidtől!